Anttoni Honka palaa JYPiin lainasopimuksella

JYPin puolustuskalusto vahvistuu uusvanhalla hurrikaanikasvolla, kun Anttoni Honka palaa Jyväskylään loppukauden mittaisella lainasopimuksella. Honka on NHL-seura Carolina Hurricanesin sopimuspelaaja.

– Saimme muutama päivä sitten tietää, että Carolina haluaisi lainata Anttonin meille, koska heillä ei ole AHL-joukkuetta. Vaikka emme varsinaisesti ole olleet puolustajamarkkinoilla, Anttoni on meidän paikallisia kasvatteja ja Jyväskylän poikia, joten halusimme sitä kautta tuoda oman pelaajan takaisin ja tarjota hänelle hyvän ympäristön kehittyä kohti NHL:ää, Mikko Viitanen toteaa.

– Täällä on kova nippu tällä kaudella ja olen ylpeä, että pääsen olemaan osana hyvän joukkueen toimintaa. Täällä on menty eteenpäin oman lähtöni jälkeen. Olen aika samanlainen peluri kuin lähtiessäni, mutta olen saanut jämäkkyyttä pelaamiseeni, Honka kertaa.

23-vuotias Honka murtautui Liigaan kaudella 2017–18, minkä jälkeen Liiga-otteluita kertyi 205 kappaletta. Näissä syntyi yhteensä 104 tehopistettä. Honka siirtyi viime kaudeksi Hurricanesin organisaation silloiseen AHL-seuraan Chicago Wolvesiin, jonka riveissä syntyi tehot 6+28 70 ottelussa.

Hongan meriittilistalta löytyy seurajoukkuetasolla Mestiksen ja CHL:n mestaruudet. Nuorisomaajoukkueissa hän on ollut voittamassa maailmanmestaruuden sekä U18- että U20-ikäluokassa.

Jyväskyläläispuolustaja palasi kotikaupunkiinsa eilen torstaina. Hän liittyy JYPin pelivahvuuteen heti, kun lupa-asiat ovat kunnossa, eli mahdollisesti jo lauantaiseen Ilves-otteluun.

– Tarkkailemme pelaajamarkkinoita myös tämän hankinnan jälkeen. Meillä on yhä kiinnostusta vahvistaa joukkuettamme, Viitanen lisää.