Konnekuljetuksen otteluennakko: JYP saa haasteen sarjan kärjestä

JYPin uusi Liiga-viikko potkaistaan käyntiin kotiottelulla. Lähtökohdat ovat herkulliset, sillä alla on neljän ottelun voittoputki ja tänään keskiviikkona vastassa on sarjan kärkikahinoissa oleva Ässät.

– Viikon ensimmäisessä ottelussa on yleensä pieni etu vierasjoukkueelle. Meillä on hyvä harjoitus alla eiliseltä, nyt mitataan, mikä on lähtö peliin, Ville Nieminen sanoo.

JYPin voittoputken takeena on ollut vahva hyökkäyspelaaminen, mikä näkyy myös Liigan pistepörssissä. Vaikka yhdeksän joukkuetta on pelannut JYPiä enemmän, Jerry Turkulainen, Sami Niku ja Reid Gardiner muodostavat pistepörssin kärkikolmikon. Tästä kiitoksena Turkulainen valittiin myös lokakuun parhaaksi pelaajaksi.

Tuota hyökkäyspeliä laitetaan todelliseen testiin, sillä Ässien aseena on ollut vahva puolustuspelaaminen. Kahdeksassa ottelussa omiin on mennyt vain 15 maalia, mikä on sarjan neljänneksi pienin lukema. Porilaiset ovat sarjan jaetulla kakkossijalla kerättyään 15 tehopistettä. Nuori Lenni Hämeenaho kantaa joukkueen kultakypärää iskettyään tehot 6+1.

– Ässät pelaa perinteistä suomalaista Meidän peliä. He ovat kokenut ja vahva joukkue, “Nemo” kertaa.

Kokoonpanoon tulee kaksi muutosta lauantaihin verrattuna. Eetu Laurikainen palaa maalin suulle ja tuore vahvistus Jarkko Malinen pelaa nelosketjun keskellä.

Katso videolta myös Gardinerin mietteitä tulevasta koitoksesta.

Jatkuuko JYPin hyökkäysiloittelu? Tämän ja muut mielenkiintoiset seikat näet tänään LähiTapiola Areenalla kello 18.30 alkaen. Liput nappaat Ticketmasterista.