Konnekuljetuksen otteluennakko: Kolmen pelin viikko käynnistyy viheliään sarjajumbon vieraana

JYP antoi myrskyvaroituksen viime viikonloppuna kaatamalla sarjan suurimpiin mestarisuosikkeihin kuuluvat HIFK:n ja Tapparan peräkkäisinä päivinä. Alkuviikko ehti tuoda myös jo positiivisia uutisia, kun Jerry Turkulainen ja Sami Niku valittiin edustamaan Leijonia Karjala-turnauksessa, kun taas Jere Lassila matkaa U20-maajoukkueen harjoitusturnaukseen.

Lähtökohdat uuteen viikkoon ovat hienot, sillä JYP on sarjassa kahdeksantena sarjassa vähiten pelanneena, mutta erot ylöspäin ovat todella pieniä. Hurrikaaniryhmällä on 15 ottelun jälkeen kasassa 25 pistettä, ja esimerkiksi neljäntenä oleva Lukko on vain neljän pisteen päässä neljä ottelua enemmän pelanneena.

Nyt JYP lähtee muutaman viikon tauon jälkeen kolmen ottelun viikkoon, kun tällä viikolla vastassa ovat SaiPa, Sport ja Pelicans.

– Se on urheilijalle paras rytmi, kun pelataan joka toinen päivä. Toki myös haasteellista ajaa energiatasot ylös joka toinen päivä. Hyvä, että pääsemme aloittamaan vieraissa, sillä hienoja pelejä on tälläkin viikolla, Ville Nieminen sanoo.

Triosta ensimmäisenä vastassa on SaiPa Lappeenrannassa. Sputnikit pelasivat viime viikolla kaksi ylitöille venynyttä ottelua, joiden jälkeen vuoroin sekä HIFK että KooKoo olivat parempia.

Lappeenrantalaiset ovat valahtaneet sarjan jumboksi 13 pisteellään. Viime viikon ottelut olivat kuitenkin hyvä osoitus joukkueen sitkeydestä.

– Samat lainalaisuudet ovat yhä voimassa: karvata pitää, kunnianhimon tulee olla korkealla ja pitää mennä puolustuksen kautta. SaiPa on vaarallinen suora hyökkäys-joukkue, siihen on uhka päällä koko ajan, “Nemo” summaa.

Flunssakaudelle tyypilliseen tapaan joukkueessa on muutamia pelaajia, joiden pelikuntoa arvioidaan vielä bussin lähtiessä Lappeenrantaan.

Ottelu Lappeenrannassa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.