JYP vahvistuu kovan luokan yhdysvaltalaishyökkääjällä

JYP on tehnyt loppukauden kattavan sopimuksen yhdysvaltalaishyökkääjä C.J. Smithin kanssa. Alkukauden pelaamatta olleen Smithin sopimukseen sisältyy kolmen viikon mittainen koeaika.

28-vuotias Smith on kiekkoillut koko uransa kotimassaan Yhdysvalloissa. Yliopistotaustainen laituri on kiekkoillut kuusi edellistä kautta pääosin AHL:ssä pelaten 265 ottelua, joissa on syntynyt tehot 89+117=206.

– Smith on pelaajaprofiililtaan tuloksentekoyksikön pelaaja, joka on tehnyt aiemminkin urallaan kovaa tulosta ja pelannut voittavassa joukkueessa kärkiketjuissa. Hän on peliälykäs pelaaja, jolla on hyvät lajitaidot, joten näemme hänessä potentiaalia meidän kärkiketjuihimme. Pelaaja jätti itsestään hyvän kuvan sopimusneuvotteluissa, joten uskon hänen olevan myös luonteeltaan meille sopiva pelaaja, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen kommentoi.

Smith juhli kaudella 2021–2022 AHL:n mestaruutta Chicago Wolvesin riveissä. Tuolla kaudella hän pelasi uransa tehokkaimman AHL-kauden iskettyään 58 tehopistettä 60 otteluun.

NHL-otteluita on vyöllä 15 kappaletta Buffalo Sabresin ja Carolina Hurricanesin riveissä. Vasen käsi alhaalla pelaava laituri saapui Suomeen sunnuntaina ja debytoi joukkueen riveissä tämän viikon KalPa-otteluissa.

JYP jatkaa pelaajamarkkinoiden tarkkailua.

– Mahdolliset uudet vahvistukset riippuvat vahvasti siitä, mitä pelaajamarkkinoilla on tarjolla. Joukkuetta toki tarkastellaan koko ajan, onko vahvistuksille tarvetta, Viitanen summaa.