Konnekuljetuksen otteluennakko: KalPa-tuplan ensimmäinen osa mitellään Kuopiossa

JYP hyppää kaukaloon viikon tauon jälkeen. Alla on nyt kolme peräkkäistä tappiota, joten KalPaa vastaan tehtävänä on kurssinmuutos.

Joukkue pelaa jälleen yhtä kahden pelin viikkoa, joten peliä on pyritty kehittämään harjoituksissa.

– Aina harjoitellaan kokonaisvaltaista peliä. Joka viikko olemme pystyneet harjoittelemaan hieman vastustajia enemmän, ja uskon, että siitä jossain kohtaa on pieni hyöty tulossa, Ville Nieminen sanoo.

Myös KalPa on ollut alkuviikon pelaamatta. Edelliset ottelut on viime viikonlopulta, kun kuopiolaiset kaatoivat Kärpät kotonaan kahdesti. Vire viime aikoina on ollut muutenkin vakuuttava, sillä seitsemään edelliseen peliin joukkue on hävinnyt vain kerran, eikä ole päästänyt kertaakaan yli kahta maalia. Liigan maalivahtitilastoissa kohinalla noussut Stefanos Lekkas onkin ollut yksi voittojen takuumiehiä, kultakypärää kantavan puolustaja Colby Sissonsin lisäksi.

Otteet ovat nostaneet KalPan sarjataulukossa viidenneksi 36 pisteellä. JYPin sijoitus on yhdeksäs 31 pisteellä, joten täydellä kuuden pisteen potilla tämän viikon kohtaamisista hurrikaaniryhmä nousisi uudelleen rakkaan vastustajansa ohi.

– Vastakkain on kaksi kovajalkaista joukkuetta, jotka ovat levänneet alkuviikon. Nyt pitää toivoa, että hormonitoiminta on kunnossa, jolloin nähtäisiin todella vauhdikas Liiga-ottelu, Nieminen kertaa.

Juuso Vainio palaa pakistoon yhden ottelun huilin jälkeen. Kokoonpanossa on myös kaivattu debytantti, kun C.J. Smith hyppää kakkosketjuun.

Patrik Siikanen on ollut hyvä tuomaan kiekkoa ylös, mutta määrätynlaista suora hyökkäys-uhkaa on tuosta ketjusta puuttunut. C.J. on ikäänkuin ”apusentteri”, joka pystyy ylittämään keskialuetta myös syöttämällä, ”Nemo” summaa.

Ottelu Kuopiossa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.