Konnekuljetuksen otteluennakko: Maajoukkuetauolta palataan kärkikamppailulla

JYP pelaa ensimmäisen ottelunsa maajoukkuetauon jälkeen tänään keskiviikkona, kun bussin nokka suuntaa kohti pääkaupunkiamme Helsinkiä. Siellä sarjan viidentenä oleva JYP kohtaa sarjakolmosen HIFK:n.

Ennen maajoukkuetaukoa hurrikaaniryhmä pelasi 18 ottelua, joista kasaan kertyi 31 pistettä. Iso puheenaihe ennen taukoa oli löyhä ottelutahti, joka saa jatkoa, kun seuraava kolmen ottelun viikko on vasta joulutauon jälkeen.

– Tämä on 60 pelin sarja ja kaikki odottavat pelejä. Vaikka harjoittelemme hyvin, pelit yritämme nostaa vahvasti esille, kun vieläkään emme pääse kolmen pelin viikkoihin kiinni, Ville Nieminen sanoo.

JYP ja HIFK kohtasivat lokakuun loppupuolella, minkä jälkeen HIFK voitti kolmesta pelistään kaksi. Kahdessa maajoukkuetaukoa edeltäneessä ottelussa helsinkiläiset eivät päästäneet yhtään maalia.

Helsingissä kaukaloon hyppää myös liuta mielenkiintoisia yksilöitä, kun JYPin Jerry Turkulainen, Sami Niku ja Reid Gardiner mahtuvat sarjan pistepörssin neljän kärkeen. HIFK:n Kristian Vesalainen miehittää pistepörssin seitsemättä sijaa. Mielenkiintoinen tilastoknoppi iltaan on myös se, että JYPin sarjan paras ylivoima (36,67%) saa vastaansa sarjan parhaan alivoiman (88,46%).

– HIFK on perinteinen joukkue, jolla on paljon hyökkäys- ja puolustusvoimaa. Kun Liigan huippupelaajat on kyseessä, yksittäisten tilanteiden ratkominen on heille iso vahvuus. Meidän pitää pystyä haastamaan heidän puolustustoimintaansa, ”Nemo” summaa.

Jere Lassila jätti maajoukkuetaukoa edeltäneen Pelicans-ottelun kesken, eikä matkannut alle 20-vuotiaiden maajoukkueen harjoitusturnaukseen. Nuori hyökkääjä on tänään jälleen pelikuntoinen.

Ottelu alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.