Raportti: JYPille toinen peräkkäinen kitkerä tappio – ”Näin pelaamalla varmasti voittaa enemmän kuin häviää

JYP koki viikon toisen karvaan tappion, kun Jukurit suoritti ryöstöretken Jyväskylään. Reid Gardiner onnistui tuomaan isännät päätöserässä maalin päähän, mutta se oli lopulta laiha lohtu. Loppulukemat 1–3 eivät kerro pelin koko kuvaa, sillä ottelun isoimmaksi hahmoksi on helppo nostaa Jukurien maalivahti Rasmus Korhonen.

– Tänään jäi maalit tekemättä, valitettavasti. Paikkoja oli kyllä. Kai tässä pitää katsoa isompaa kuvaa ja sitä, miltä se peli näyttää. Kokonaisuus on ihan hyvällä tasolla ja pystymme luomaan riittävästi paikkoja, Robert Rooba kertaa.

Jukka Rautakorpikin katsoi isoa kuvaa.

– Emme olleet ihan tuoreita eilisen jäljiltä ja se näkyi viimeistelytilanteissa, toki vastustajan veskarikin oli hyvä. Loimme paljon hyviä maalintekopaikkoja, joista vain yksi osuma syntyi. Se oli tuloksen merkittävin tekijä, Jukka Rautakorpi komppaa.

– Löimme kaiken likoon, joten voi olla ylpeä joukkueesta. Näin pelaamalla varmasti voittaa enemmän kuin häviää. Olimme selvästi enemmän pelin päällä kuin edellisessä kohtaamisessa, jolloin voitimme.

Rautakorpea muistettiin ennen ottelua, sillä hänet aateloitiin viime viikolla Jääkiekkoleijonaksi numerolla 272.

JYP sai jatkoa ajatellen myös hyviä uutisia sairastuvalta, kun Eetu Peltola oli kokoonpanossa kahden kuukauden tauon jälkeen. Myös Juuso Vainion poissaolo oli vain varotoimenpide.

– Peltola pelasi hyvän pelin. Voi nostaa esiin myös Riku Tohilan, jonka pelaamisessa oli äijämäisyyttä, Rautakorpi kehuu.

Iskun paikka alussa

Ottelu oli Jukureille ensimmäinen puoleentoista viikkoon ja tauko näkyi mikkeliläisten pelaamisessa. JYP pystyi painamaan väkevästi päälle ja pitämään yllä paineistusjaksoja jukuripäädyssä, mutta huippupaikat jäivät vähiin.

Jukurit sai nopeilla pelin käännöillä vaarallisia vastahyökkäyksiä ja pari mahdollisuutta myös ylivoimalla. Yksi näistä toikin avausmaalin, kun Pekka Jormakka pääsi avaamaan ottelun maalihanat.

Toisessa erässä peli oli tasaista ja molemmilla oli omat vahvat jaksonsa. Erän puolivälin tienoilla JYP pääsi ylivoimalle, jonka ympärille sijoittuneilla minuuteilla isännillä oli useita laatupaikkoja, mutta kiekkoa ei saatu millään Korhosen selän taakse.

Erän loppuhetkillä vanha kiekkoklisee toteutui: kun et itse tee, kaveri tekee. Jesper Piitulainen onnistui viemään mikkeliläiset kahden maalin karkumatkalle, joten JYP lähti päätöserään kahden maalin takaa-ajoasemasta.

– Toinen maali oli nukahdus meiltä. Kaksi meidän pelaajaa oli Piitulaisen lähellä, mutta yhtäkkiä kiekko olikin maalissa, Rautakorpi harmittelee.

Päätöserä oli JYPin julmettua takaa-ajoa jälleen muutetuilla ketjuilla. Kaivattu kavennusosuma syntyikin erän puolivälissä, kun Reid Gardiner onnistui vihdoin ohittamaan Korhosen.

Jahti jatkui hurjana ja hyviä paikkoja syntyikin, mutta lisäosumia ei JYPin toimesta nähty. Loppulukemat sinetöitiin tyhjään JYP-rysään ajassa 59.57.

JYPin seuraava ottelu on tasan viikon päästä KalPan vieraana. Kyseessä on tuplakohtaaminen, sillä seuraavana päivänä vuorossa on 100-vuotisjuhlapeli Hippoksella.

Kapteenilla oli ensi viikkoon mielessä selvät sävelet.

– Maalintekoon pitää saada lisää terävyyttä ja puolustamiseen huolellisuutta.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen