Raportti: Tauolta palattiin vauhdikkaissa tunnelmissa – hurrikaanimyrsky ei kantanut loppuun saakka

JYP näytti alusta alkaen, että se ei ollut tullut kumartelemaan kuvia Helsinkiin illan kärkikamppailuun. JYP istui nopeasti kuskin paikalle ja johti ottelua kahdesti kahdella maalilla, mutta HIFK ei antanut missään vaiheessa periksi.

Lopulta JYPin hyvä vire kesti vain 40 minuuttia, ja HIFK marssi päätöserässä rinnalle ja ohi. Loppulukemat kirjattiin HIFK:n eduksi 5–4.

– Ensimmäiset kaksi erää olimme tosi hyvin pelissä mukana ja varsinkin ensimmäisessä olimme selvästi parempia. Kolmannessa erässä vastustaja oli parempi ja sai pari pomppua, minkä takia jäi luu käteen, Patrik Siikanen kommentoi.

Siikanen (1+3) itse vastasi JYPin avausmaalista. Ketju oli muutenkin tänään pirteällä pelipäällä, kun myös ketjukaverit Braden Christoffer ja Reid Gardiner pääsivät maalin makuun.

– Ainakin omasta mielestäni olen pelannut sen verran hyvin, että samalla tavalla jatkamalla uskoin myös tuloksen tulevan. On todella mukavaa pelata tuossa ketjussa, kun pikkuhiljaa alkaa palaset loksahtaa kohdalleen, Siikanen toteaa.

Ainoasta muun ketjun tekemästä maalista vastasi Jerry Turkulainen, joka jatkaa Liigan pistepörssin kärkipaikalle. Tappio pudotti pudotti JYPin sarjataulukossa sijalle kuusi.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 15. marraskuuta 2023. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Väkevä alku

Tauon jälkeisissä otteluissa voi usein olla enemmän vauhtia kuin järkeä, ja tämä päti myös Helsingin keskiviikkoillassa. Ensimmäinen kymmenminuuttinen tarjosi neljä maalia, kun JYP karkasi 3-1-johtoon.

Patrik Siikanen sai iskeä ensimmäisen osuman, jonka jälkeen yli-innokas karvaaminen kostautui Eetu Koivistoisen osuman muodossa. Tuon jälkeen Reid Gardinerin osuma tarkasteltiin videolta ja Jerry Turkulainen namutteli kiekon tyhjiin komean kuvion päätteeksi. Samalla Roope Taposen ilta tuli päätökseensä ja Niko Hovinen vaihdettiin HIFK:n maalille.

Gardinerin osuma herätti laajaa hämmästelyä, kun kaikki pelaajatkaan eivät nähneet kiekkoa maalissa ennen kuin tuomari viittelöi maalin merkiksi.

– Itsekin huomasin vasta, kun Braden näytti maalia ja rupesi tuulettamaan, Siikanen naurahtaa.

JYP oli lähellä ohittaa myös Hovisen vielä avauserän puitteissa, kun viime hetkien ylivoimalla Sami Niku laukoi tolppaan ja vain Hovisen unelmatorjunta esti Jere Lassilan varmalta näyttäneen maalin.

HIFK tuli toiseen erään huomattavasti pirteämmin. Juha Jääskä toi isännät jälleen maalin päähän, mutta jo seuraavassa vaihdossa Braden Christoffer hyödynsi HIFK:n löysän puolustamisen maalinsa edustalla ja korjasi vieraiden johtolukemiksi 4-2.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 15. marraskuuta 2023. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

HIFK vyörytti pitkiä pätkiä JYPin päädyssä, mutta hurrikaanipaidat puolustivat keskustaa tiiviisti. Erän loppua kohden JYPin kiekollinen pelaaminen alkoi löytyä, ja minuutteja onnistuttiin kuluttamaan myös hyökkäyspäädyssä kiekkoa pitämällä.

HIFK tuli päätöserään jälleen isännän elkein ja heti ensiminuuteilla Teemu Tallberg onnistui tuomaan HIFK:n maalin päähän. JYP ei onnistunut katkaisemaan kierrettä, vaan HIFK tuli myös rinnalle ja ohi Iiro Pakarisen ja Ilari Melartin osumilla.

– Hävisimme yksi vastaan yksi-tilanteita, minkä jälkeen paikkailtiin ja syntyi tilaa, minkä HIFK hyödynsi, Siikanen harmittelee.

Lopussa oli JYPin vuoro yrittää kiriä, mutta HIFK puolusti viimeiset minuutit tylysti. Christoffer onnistui vielä kilauttamaan kiekon ylärimaan, mutta tasoitusosumaa ei syntynyt.

Uusi mahdollisuus pisteille koittaa huomenna torstaina, kun Jukurit saapuu kylään LähiTapiola Areenalle.

Liigan runkosarjaottelussa HIFK – JYP, Helsingin jäähallissa, 15. marraskuuta 2023. (Kuva: Riku Laukkanen / R1ku Exposures)

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Riku Laukkanen/Liiga