JYP on purkanut päävalmentaja Jukka Rautakorven sopimuksen

JYP on purkanut päävalmentaja Jukka Rautakorven sopimuksen, jonka oli määrä kestää kevääseen 2025. Myös valmentaja Ville Niemisen sopimus on purettu.

JYP Jyväskylä Oy:n hallituksen puheenjohtajan Jukka Seppäsen mukaan päätös liittyy JYP2025 -strategian pelillisiin tavoitteisiin.

– Laadimme seurassa vajaat kaksi vuotta sitten uuden strategian, jossa tärkeässä roolissa on uusi jyppiläinen peli-ideologia. Sen avainasioita ovat mm. luovuus, rohkeus peliin ja positiivisuus. Tavoitteena on kehittää JYPille kestävä ja moderni urheilullinen kilpailuetu, sanoo Jukka Seppänen.

JYPin urheilutoimenjohtaja Mikko Viitasen mukaan strategian jalkauttaminen vaatii erittäin määrätietoisen ja sitoutuneen sisäänajon koko seurassa juniorijoukkueita myöten.

– Liigatasolla siinä työssä avainroolissa on päävalmentaja. Jukka Rautakorpi ajoi joukkueeseen sisään hyvin uuden fyysisen vaatimustason, mutta muilla pelin osa-alueilla kehitysvauhti ei riittänyt seuran tavoitteiden täyttymiseen eikä laiva kääntynyt lukuisten palaverienkaan jälkeen, toteaa Viitanen.

JYPin uutena päävalmentajana aloittaa Mikko Heiskanen. Hän on toiminut aiemmin valmennusryhmässä apuvalmentajana. Liigajoukkueen valmennustiimissä jatkavat maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen ja fysiikkavalmentaja Ville-Veikko Pohjanvirta. Lisäksi valmennustiimiin liittyy mukaan Tommi Hämäläinen, joka on toiminut JYPin kehitysvalmentajana. Valmennusryhmää täydennetään yhdellä apuvalmentajalla lähipäivinä Sopimukset kattavat tämän kauden.

JYP kohtaa uuden valmennuksen johdolla huomenna vierasottelussaan Mikkelin Jukurit.