Konnekuljetuksen otteluennakko: Tällä viikolla maakuntamatkaillaan

JYPillä on ohjelmassa Satakunta-viikko, kun tänään keskiviikkona kamppaillaan Porissa Ässiä vastaan ja perjantaina vastassa on Lukko Raumalla. Niinpä joukkue ei palaa välissä kotiin, vaan viettää muutaman päivän länsirannikolla.

Länsirannikolla suunnataan voitto alla, kun lauantaina Sportin vieraana katkesi kolmen ottelun mittainen tappioputki. Joukkue osoitti sinnikkyyttä kairaamaalla kolme pistettä ottelun loppuhetkillä, jolloin C.J. Smith pääsi iskemään uransa ensimmäisen Liiga-maalin.

– Tehokkuus korostuu vieraissa. Pitää löytyä uskoa vievää päättäväisyyttä. Vaikka aina ei tulisi maaliakaan, pitää tilanteet viedä loppuun ja näyttää vastustajalle, että on tosissaan, Ville Nieminen sanoo.

JYP ja Ässät ovat kohdanneet tällä kaudella kerran, kun lokakuun alussa Ässät haki täydet pisteet Jyväskylästä. Tuolloin porilaisten voiton takeena oli tylyn laadukas vieraspelaaminen, jolla hurrikaaniryhmän kuumaa hyökkäyspelaamista syötiin pois.

Porilaisten tuloskunto on ollut JYPin tavoin vuoristoratamainen. Kymmenestä edellisestä ottelustaan Ässät on voittanut neljä, mutta viime viikonloppuna se hävisi sekä Kärpille että TPS:lle. Sarjasijoitus on seitsemäs, kun kasassa on kolme pistettä JYPiä enemmän.

– Mitä paremmin puolustamme, sitä enemmän hyökkäämme. Meidän pitää tunnistaa paikat, milloin paineistaa kovaa, ”Nemo” summaa.

Kokoonpanopuolella Aaro Vidgren palaa kehiin muutaman viikon poissaolonsa jälkeen. Reid Gardiner puolestaan on sivussa.

Ottelu Porissa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun MTV Katsomossa maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen ennakko- ja jälkipeleineen Radio Keskisuomalaisesta.