Raportti: HPK nappasi täydet pisteet loppuhetkien maalilla

Täysi LähiTapiola Areena todisti loppuun asti tiukkaa taistelua pisteistä. Ottelun viime hetkille saakka peli oli tasatilanteessa, mutta ajassa 58.45 HPK:n Danick Martel ohjasi ylivoimalla illan toisen osumansa, jolle täydet pisteet matkasivat Hämeenlinnaan.

Loppulukemat kirjattiin 4–3 HPK:n eduksi.

– Iso kiitos täydelle tuvalle, mutta iso anteeksipyyntö myös. Kentällä oli tänään haluttomuutta, joka kumpuaa kurittomuudesta. Pelot on kohdattava ja mentävä yhdessä niitä kohti, sillä yhdessä niistä on noustava, Mikko Heiskanen summaa.

JYPillä oli omat hallintajaksonsa, mutta joukkue maksoi virheistä kovaa hintaa. HPK teki esimerkiksi kaksi maalia hyökkäyspään jäähyistä.

– Minusta olimme parempi joukkue, mutta se ei vain näkynyt tulostaululla. Teimme liikaa virheitä ja lopun jäähy oli meidän kannaltamme huono, Braden Christoffer summaa.

JYPin maaleista vastasivat Reid Gardiner, Aaro Vidgren ja Sami Niku. Veini Vehviläinen torjui 30 kertaa. Juuso Puustinen pelasi uransa 500:n Liiga-ottelun.

JYP jatkaa sarjassa sijalla 12.

Nopealle takamatkalle

Ottelun avauserä oli kokonaisuutena melko sekava. JYPin kiekollista pelaamista leimasi kiekon hukkaukset keskialueella, mikä avasi Kerholle omia iskun paikkojaan.

Vieraat vastasivatkin erän ainoasta maalista, kun Eetu Tuulola suti ylivoimalla kiekon verkkoon noin viiden minuutin pelin jälkeen.

JYP sai erään muutamia pyörityksiä, mutta laatupaikat jäivät vähiin.

Isännät saivat toiseen erään huomattavasti energisemmän lähdön ja iskivät pelin ylivoimalla tasoihin. Maskia tehnyt juhlakalu Puustinen sai sudittua irtokiekon Gardinerille, jolla oli helppo työ saada kiekko verkkoon.

Toinen erä oli kauttaaltaan vauhdikasta pelaamista, jossa suunta kääntyili nopeaan tahtiin. Yksi aaltoileva vaihto päättyi myös JYPin johtomaaliin, kun Aaro Vidgren nautiskeli Mikko Petmanin nappipassin maaliin saakka.

Myös HPK pääsi hyödyntämään aaltoilua, tosin kahteen otteeseen. Danick Martelin ja Rony Ahosen maaleilla vieraat lähtivät päätöserään 3-2-johdossa.

– Olemme päästäneet paljon maaleja suorista hyökkäyksistä. Meidän pitää katsoa, kuinka karvaamme ja annamme takapainetta, Christoffer analysoi.

Päätöserän alku mentiin HPK:n komennossa, mutta JYP vastasi erän ensimmäisestä maalista. Kesken Kerhon näennäisen hallinnan isännät pääsivät vastahyökkäykseen ja Gardinerin epäonnistuneen laukauksen jälkeen Sami Niku pääsi nautiskelemaan JYPin tasoihin.

Molemmille aukeni vielä jälkimmäisellä kympillä paikat tarrata voittoon ylivoimalla. HPK hyödynsi omansa, eikä JYP onnistunut nousemaan lopussa tasoihin ilman maalivahtia pelatessaan.

JYPin seuraava ottelu on lauantaina Turussa. 

– Uskon, että joukkue on oikealla tiellä. Uskomme toinen toisiimme ja jos jatkamme samalla tavalla, tulos kääntyy ympäri, Christoffer sanoo.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen