Raportti: HPK oli tyly vieras – ”Näennäisissä numeroissa olimme parempia”

HPK oli tyly vieras ja haki Jyväskylästä voiton lukemin 4-1. JYP jyskytti vakuuttavasti päälle vielä päätöserän 1-2-tilanteessa, mutta tehottomuus ja Sami Rajaniemen huippuotteet (33 torjuntaa) hämeenlinnalaisten maalilla käänsivät pelin vieraille. Ratkaisevassa asemassa oli Braden Christofferin ottama hyökkäyspään jäähy, jonka aikana HPK karkasi kahden maalin karkumatkalle.

En tiedä, oliko jäähy pelin hengen mukainen. Maalit jäivät kaivattuina hetkinä puuttumaan, Kerho taas oli omissa paikoissaan tehokas. Monissa näennäisissä numeroissa olimme parempia, mutta Kerho vei maalit, Jukka Rautakorpi summaa.

JYPin takalinjoille sairastelunsa jälkeen palannut Teemu Eronen mietti isoa kuvaa.

 Aika monessa pelissä tulos olisi voinut kääntyä mihin suuntaan tahansa. Minusta ongelmana on se, ettemme löydä hyvää tasapainoa. Elämme liikaa hyökkäyspelistä, ja kun emme saa tulosta, me emme ansaitse voittoa.

JYPin ainoasta maalista vastasi Jere Lassila. Veini Vehviläinen torjui maalillaan 23 kertaa.

”Ei tapahtunut mitään”

JYP lähti otteluun kuuden päivän ja HPK kahdeksan päivän tauon perään. Liekö syynä oli pelaamattomuus, mutta avauserässä riitti myös sekavia tilanteita.

Yksi tällainen johti myös ottelun avausmaaliin, kun Heikki Huttunen hyödynsi JYP-puolustuksen nukahduksen vieden vieraat johtoon. Pelin askelmerkkejä oli aistittavissa jo ensiminuuteilla, kun Kerho hidasti paljon pelin tempoa, ja yhdestä viivelähdöstä synytyi myös Huttusen osuma.

 Tuntui siltä, ettei kaukalossa oikein tapahtunut mitään. Kerho oli siinä parempi ja teki maalin ottelun ensimmäisestä maalipaikasta, Rautakorpi kertaa.

Erän edetessä JYP alkoi saada painettua hyökkäyksiä myös Kerhon päätyyn, mutta laadukkaille maalipaikoille murtautuminen oli vaikeaa. Tätä kuvastivat myös erän molemmat ylivoimamahdollisuudet.

Toisessa erässä kenttätapahtumat olivat melko tasaisia. Kerho jatkoi tylyä vieraspelaamista, jolla isäntien hyökkäyspeliä pidettiin pääsääntöisesti hyvin kurissa. Avauskympin paras paikka aukeni Mikko Pertulle, joka ei kuitenkaan onnistunut yllättämään Rajaniemeä puolittaisesta läpiajosta.

JYPin päädyssä oli hieman enemmän painetta. Vieraat saivat myös palkinnon paineistuksestaan, kun Juho Järvelä ohjasi taululle lukemat 0–2. Pian tähän perään Lassila onnistui kuitenkin tuomaan JYPin jälleen maalin päähän ja Jesse Pulkkinen oli lähellä uransa ensimmäistä Liiga-maalia, mutta kiekko jäi maalin ristikkoon. 

Erän viimeisistä minuuteista tulikin tapahtumantäyteisiä, kun vielä viimeisellä minuutilla kiekko kävi kahdesti JYP-maalin tolpassa, mutta päätöserään lähdettiin 1–2-tilanteessa.

Päätöserän ensimmäinen kymppi oli yhtä kauden energisintä hurrikaanikiekkoa. Kaksinkamppailutilanteissa oli päättäväisyyttä, työmoraali oli korkealla ja kiekollisessa pelaamisessa oli juonikkuutta, mutta tolppalaukausta lähemmäksi tasoitusta ei päästy.

 Yksinkertaistimme peliä jo toisen erän lopussa ja pyrimme jatkamaan siitä. Vähän vielä liikaa haemme läpiajo-kilpailua, meidän pitää pystyä pelaamaan hieman ammattimaisemmin, Eronen kertaa.

Hyvä vaihe katkesi jäähyyn, jonka aikana Kerho teki kolmannen maalinsa. JYP puski vielä päälle, mutta kiri katkesi HPK:n tyhjään maaliin syntyneeseen neljänteen osumaan.

Seuraava ottelu on huomenna lauantaina Vaasassa, kun vastaan asettuu Sport.

Vieraissa olemme pelanneet paremmin ja tasapainoisemmin. Lähdetään tilkitsemään ja olemaan tehokkaita, kuten Kerho tänään. Se on voittavaa kiekkoa, Eronen toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen/NHL.com