Raportti: Toinenkin ässätaisto JYPin nimiin – Puustinen jälleen voittomaalikilpailun ratkaisijana

JYPin viimeinen kotiottelu ennen joulua sai onnellisen päätöksen moninaisten vaiheiden jälkeen, kun joukkue kohtasi Ässät jo toisen kerran viikon sisään. Tasainen ottelu eteni tälläkin kertaa ylitöille, kun nyt voittajaa haettiin voittomaalikilpailusta. Siellä Juuso Puustinen oli ainoa onnistuja.

Kyseessä oli JYPin kauden toinen voittolaukauskilpailu ja molemmilla kerroilla hurrikaanipaidat ovat vieneet lisäpisteen Puustisen osumilla.

– Hänellä on erilaisia ennalta suunniteltuja juttuja niiden varalle. Jääkiekko on paljolti erikoistilanteita ja on tärkeää, että löytyy repertuaaria noihin tilanteisiin, Jukka Rautakorpi kuvailee.

– Tämä oli kireä maalin peli, jossa olimme parempia kuin Porissa. Alivoimapelaaminen oli erittäin hyvää, siihen on löytynyt formi viime pelien aikana.

Myös varsinaisella peliajalla osuneen Puustisen lisäksi JYPin hahmoja oli 30 torjuntaa suorittanut Veini Vehviläinen.

– Voitto maistuu hyvältä. Oli kivaa pelata, kun oli paljon erilaisia tapahtumia, kassari kuvailee.

JYP jatkaa voitostaan huolimatta kymmenennellä sijalla. Erot ovat kuitenkin todella pienet, sillä ero neljäntenä olevaan Lukkoon on vain neljä pistettä.

Ässät hallitsi alussa

Läpi syksyn on puhuttu JYPin pelaamisen erosta koti- ja vieraspeleissä, joten alkuun kohdistui mielenkiinto, millaisella ilmeellä isännät saapuvat kotikaukaloon. Erän ensiminuutit mentiinkin porilaisten komennossa, mutta hiljalleen JYP istui kuskin paikalle.

Kiekolliseen pelaamiseen löytyi yhteistä rytmiä, minkä seurauksena hyökkäykset soljuivat kohti Niklas Rubinin vartioimaa maalia. Vielä avauserässä ruotsalaisvahti ei kuitenkaan ollut ohitettavissa.

Kaavaan tuli muutos heti toisen erän alussa, kun kokoonpanoon palannut Reid Gardiner vei isännät johtoon. Jerry Turkulainen kirjasi maaliin uransa 200:n syöttöpisteen Liigassa. JYP oli muutenkin toisessa erässä pitkän pätkän kuskin paikalla halliten kenttätapahtumia jopa alivoimalla.

Erän jälkimmäisellä kympillä Ässät tuli yllättäen tasoihin, kun Juuso Ikonen ohjasi kiekon ohi Vehviläisen. Tästä mentiin vain pari minuuttia eteenpäin, kun Martin Lefebvre maalasi vieraat johtoon.

– Toisen erän jälkimmäinen kymppi oli henkisesti vaikea. Ässät teki käytännössä ensimmäisestä paikastaan maalin, Rautakorpi kuvailee.

Ässät otti kuitenkin vielä toisen erän loppuhetkille rangaistuksen, jonka aikana hurrikaanipaidat rokottivat heti päätöserän alkajaisiksi. Sami Nikun oivaltava syöttö löysi Puustisen, joka pyörähdyksen jälkeen ohitti hölmistyneen Rubinin rystylaukauksella.

Kolmas erä oli pitkälti JYPin hallintaa. Kotijoukkueella oli useita paikkoja napata myös kolme pistettä, mutta Ässätkin osoitti vaarallisuuttaan vastahyökkäyksistä. Yhden näistä päätteeksi kiekko saatiin myös JYP-verkkoon, mutta Lassi Vanhatalon tuomittiin estäneen tilanteessa Vehviläistä.

Jatkoajalla molemmille joukkueille aukeni vielä illan kolmannet ylivoimamahdollisuudet, mutta niin Rubin kuin Vehviläinen jatkoivat vakuuttavia otteitaan. Näin ollen edettiin voittolaukauskisaan, jossa Vehviläinen torjui kaikki kolme ässäyritystä.

– En edes muista, milloin olisin viimeksi harjoitellut rankkareita. Niissä mentiin ihan luomuna, Vehviläinen naurahtaa.

JYPin viimeinen koitos ennen joulua on torstaina Mikkelissä, kun vastaan asettuu jälleen yksi tiiviin keskikastin joukkue, Jukurit. Mikkeliläiset ovat sarjataulukossa kaksi pykälää ylempänä yhden pisteen enemmän keränneenä.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen