Konnekuljetuksen otteluennakko: JYPillä edessä isot vieraspelit – ”Uskoa löytyy, että homma kääntyy!”

Yhdeksän ottelun tappioputken rasittama JYP suuntaa keskiviikkona Tampereelle sarjakakkosen Tapparan vieraaksi.

Vastus on äärimmäisen kova, mutta hurrikaanijoukkue on valmis lyömään kaiken likoon, jotta paluu voittojen tielle toteutuu. JYP ei missään nimessä halua tehdä kyseenalaista seurahistoriaa tappioputkea jatkamalla.

– Samantyyppinen peli on varmasti luvassa kuin lauantaina Jukureita vastaan. Toki tuloksen toivotaan olevan ihan erilainen, mutta Tapparan pelityylissä on paljon samaa. Se on hyvin luisteleva joukkue, joka puolustaa eteenpäin.
Heillä on tosi liikkuva ja aktiivinen pelitapa, Juha-Pekka Haataja summaa.

– Heidän identiteettinsä on uusiutunut tällä kaudella, kun (Rikard) Grönborg tuli penkin taakse.

Haatajan mukaan Tapparaa vastaan pitää olla erityisesti kiekollisesti hyvin tarkkana. Tärkeintä on, että molempien maalien edustoilla uskalletaan ja halutaan olla tylyjä.

– Meidän on oltava aktiivisia. Hirveästi ei voida omissa kiekotella. On pystyttävä kääntämään peliä nopeasti ja pelaamaan aktiivista riistopeliä. Puolustusvalmiuden merkitystä olemme nyt pari päivää teroitelleet, Haataja sanoo.

– Meidän pitää saada maalin eteen kovuutta. Siitä on jo muutama peli puhuttu, mutta vielä emme ole sieltä onnistuneet maaleja tekemään.

JYP ja Tappara ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti. Syyskuussa Tappara niisti pisteet Jyväskylästä tylysti 4-0, mutta lokakuun lopussa hurrikaanipaidat hakivat täydet kolme pistettä Tampereelta lukemin 4-3.

Selvää on, että nimivahvan Tapparan kanssa on oltava jatkuvasti ytimessä.

– Heillä on laaja materiaali, mutta kuten kaikki ymmärtävät, niin heillä on myös poikkeuksellisen hyviä yksilöitä. Siellä on juonikkaita kavereita ylivoimalla, kuten (Petri) Kontiola ja (Anton) Levtchi.
Parasta lääkettä olisi, kuten Mikkelissä huomattiin, ettemme istuisi paljoa häähypenkillä, Haataja paaluttaa.

Viime viikot ovat olleet koko joukkueelle ja JYP-yhteisölle raskaita. Haataja valaa uskoa tulevaan. Joukkue on valmis käyttämään kaikki keinot, että heikko jakso saadaan vihdoin heivattu unholaan.

– Varmasti meillä on joukkueessa yliyrittämistä ja puskemista. Välittämisen taso on silti joukkueessa äärimmäisen korkealla. Ihan ymmärrettävästi tällaisessa tilanteessa tulee yliyrittämistä ja puristetaan mailaa, JYP-valmentaja kertoo.

–  Korvien väli on se tärkein työkalu meillä nyt. Sitä on muutama päivä koetettu aukaista. Hyvä fiilis meillä on ja uskoa kopissa löytyy, että homma kääntyy.

Ottelu Tampereella alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua maksullisella MTV Katsomo Urheilu+-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.