Raportti: SaiPa haki pisteet Hippokselta – ”Liikaa oli luulemista”

JYP jahtasi ensimmäistä yhdeksän pisteen viikkoa useampaan vuoteen, kun se kohtasi lauantai-iltana kotona SaiPan. Hieno alku tiesi kuitenkin karua loppua, kun laskusuhdanteinen esitys huipentui SaiPan nousuun rinnalle ja ohi. Sputnikit hakivat lopulta pisteet 2–1-voitolla.

– SaiPa ansaitsi pisteet. Välillä pelasimme hyvin, mutta veitsenterällä kikkailtiin. Tänään työpaikalla oli vain Veini Vehviläinen. Liikaa oli luulemista, että kaikki vain rullaa. Paljon pumppasimme, mutta ei vain saatu irti, Mikko Heiskanen sanoo.

Hurrikaanipaitojen ainoasta osumasta vastasi Jerry Turkulainen, jolle osuma oli uran 300. tehopiste Liigassa. Samalla Turkulainen nousi JYPin kaikkien aikojen pistepörssissä jaetulle kahdeksannelle sijalle yhdessä Risto Kurkisen kanssa.

– On hienoa, että on pystynyt tuottamaan tällaisia pisteitä. Se ei kuitenkaan lohduta tässä hetkessä, sillä häviäminen on perseestä, Turkulainen sanoo.

Heiskasenkin mainitsema Vehviläinen kuului ottelun ehdottomiin hahmoihin. Hänelle kirjattiin 21 torjuntaa.

Hyvä alku

JYPin otteista huokui vapautuneisuus heti ensimmäisellä 20-minuuttisella, joka oli yksi viime aikojen ehyimmistä eristä.

Ensiminuuteilla Turkulaiselle aukesi kaksikin loistopaikkaa, joista jälkimmäinen toi myös ottelun avausmaalin. Paikkoja lisäosumiinkin oli, mutta videolta tutkittua tolppalaukausta lähemmäksi hurrikaanipaidat eivät päässeet.

Puolustuspäässä vaaran hetket olivat vähissä. SaiPa sai näennäisiä pyörityksiä luotua, mutta JYP puolusti keskustaa tiiviisti niin tasakentällisin kuin alivoimaisena.

Toisessa erässä JYPin ote pelistä alkoi livetä. Harhasyöttöjen kautta SaiPalle aukesi maalipaikkoja ja painopiste siirtyi JYPin puolustusalueelle.

JYPillekin aukesi kuitenkin toisessa erässä pari paikkaa, mutta Jesse Pulkkisen soolo ja Reid Gardinerin tulinen laukaus pysähtyivät Kari Piiroisen vartioiman maalin kehikkoon.

Näin ollen päätöserään lähdettiin 1–0-tilanteessa.

Päätöserässä tahtikapula oli jo lähes täysin SaiPan käsissä. JYPin otteista saattoi aistia menettämisen pelkoa, mikä näkyi kiekollisen pelin huolimattomuutena.

Sekavuus kiekollisena johti myös tasoitukseen, kun yhden virheiden suman päätteeksi Roni Karvinen sai sutia kiekon tyhjään verkkoon. Eikä tästä menty eteenpäin kuin puolitoista minuuttia, kun heppoisen Juuso Puustisen kaksiminuuttisen aikana Jonne Tammela pääsi lataamaan ottelun voittomaalin.

JYP yritti lopussa vielä tasoitusta niin ylivoimalla kuin ilman maalivahtia pelaten, mutta laatupaikatkin jäivät puuttumaan. Ottelun lopun puhuttavin tilanne oli Jere Lassilan taklaus Ondrej Trejbaliin, joka synnytti ison torikokouksen.

Huolta Hippoksella herätti myös Teemu Erosen pelaamattomuus päätöserässä. Kapteeni pelasi vain yhden vaihdon erän alussa, eikä häntä nähty kentällä sen jälkeen.

– Hän sai pientä kolhua, Heiskanen rauhoittelee.

JYPin seuraava ottelu on ohjelmassa keskiviikkona, kun KooKoo tulee kylään Jyväskylään.