Raportti: Tapahtumien täyttämä keskiviikkoilta toi yhden pisteen – ”Viimeisen 20 sentin kanssa on vaikeaa”

KooKoo saapui Jyväskylään rajusti varamiehisellä kokoonpanolla, kun flunssa oli kouraissut tukun kärkipelaajia kokoonpanosta. Lainamiehien avustuksella kokoonpanossa oli kahden hyökkääjän vajaus.

Lopulta 2500-päinen kotiyleisö todisti Hippoksella yhtä kauden monivaiheisinta ottelua. Tärkein anti, tulos, oli JYPille harmillinen, kun kouvolalaiset nappasivat mukaansa kaksi pistettä 5–4-jatkoaikavoitolla.

– KooKoo ansaitsi voittonsa, heillä oli kaikki liossa. Viimeisen 20 sentin kanssa on vaikeaa. Ei kestä kasetti, ja kun itseluottamusta ei ole, niin perusasiatkin ovat vaikeita. Kaikki pitää saada samaan veneeseen. Se on minun vastuuni ja siinä olen epäonnistunut, Mikko Heiskanen toteaa.

Isännät tiivistivät loppua kohden peluutustaan, mikä toi Jere Lassilalle rutkasti lisävastuuta. Nuori sentteri vastasi huutoon ollen yksi JYPin hahmoja. Lassila kirjasi tehot 2+1.

– Peliaika aina kelpaa, sitä varten koko kesä treenattu. Hyvä tulos olisi lämmittänyt enemmän, mutta kiva saada onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta. Kyllä tässä sen verran ollaan takamatkalla, että voitto on ainoa, mikä merkkaa, hyökkääjä harmittelee.

JYPin muista maaleista vastasivat Reid Gardiner ja Jerry Turkulainen.

Takaisku teki pelistä vaikean

Kuten useissa viime aikojen tappio-otteluissa, JYPille aukesi erinomainen mahdollisuus vastata avausmaalista ylivoimalla. Kun hyvistä paikoista huolimatta kiekko ei uponnut, vastustaja iski.

Ajassa 8.54 KooKoon pitkä pyöritys päättyi ottelun avausmaaliin, kun Axel Ottosson sai tuikata kiekon tyhjään maaliin. Maali toi vieraille rutkasti lisävirtaa ja tahtikapula oli selvästi vieraiden hallussa.

– Meiltä oli hyvä lähtö peliin, mutta sitten meni neppailuksi. Aloitteet eivät olleet enää meidän käsissämme, Heiskanen harmittelee.

Myös toinen erä alkoi vahvassa KooKoo-komennossa. Erän alun ylivoima ehti juuri päättyä, kun Charle-Edouard D’astous laukoi vieraat jo kahden maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen paine JYPin puolustuspäässä vain yltyi. KooKoon kärkiketju piti kiekkoa välillä jopa minuutteja hallussaan, kun JYP ei onnistunut katkaisemaan pyöritystä. Kesken KooKoon vahvan vaiheen myös Juuso Vainion iltapuhde tuli päätökseen.

– Hän ei pystynyt jatkamaan peliä, Heiskanen tiivistää.

Erän loppua kohden hurrikaanipaitojen otteiseen tuli kiukkua, millä painopistettä onnistuttiin siirtämään myös vastustajan päätyyn. Myös tulosta tuli, kun ensin Lassila onnistui kaventamaan ja juuri ennen erätauko Reid Gardiner maalasi lukemiksi 2–2 Nick Malikin pahan virheen jälkeen.

– Tulee kiukkua kun epäonnistut. Mutta pitäisi onnistua pelaamaan alusta asti hyvin, eikä suuttua ja sitten vasta alkaa pelata, Lassila summaa.

Päätöserässä mentiin vahvasti vuorotahtiin. JYP tiivisti peluutusta entisestään, kun kolmosketju ei käynnyt kolmannessa erässä jäällä käytännössä lainkaan.

– Myös Santeri Koskelan peli päättyi ennen aikojaan. Halusimme pelata neljällä ketjulla vajaamiehistä vastustajaa vastaan, mutta siihen emme pystyneet, Heiskanen sanoo.

Päätöserässä maaleja lyötiin vuoronperään. Ensin Matic Török vei vieraat johtoon, minkä jälkeen oli hurrikaanipaitojen vuoro johtaa ensimmäisen kerran Lassilan ja Turkulaisen osumilla. KooKoo tuli kuitenkin vielä ajassa 57.23 tasoihin Eero Teräväisen maalilla, joten ratkaisu haettiin ylitöiden kautta.

Jatkoajalla peli oli tuttua aaltoilua päästä päähän. Lopulta Ben Tardif iski voittomaalin reilu minuutti ennen jatkoajan päättymistä.

Kolmen ottelun viikko jatkuu tuplapeliviikonlopulla. Perjantaina bussi suuntaa Vaasaan Sportin vieraaksi ja lauantaina LähiTapiola Areenalle kylään saapuu Pelicans.

– Pitää nostaa pelin tasoa, ei voittoja tällä tekemisellä tule, Lassila kiteyttää.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen