Jerry Turkulainen siirtyy ulkomaille tämän kauden jälkeen

Jerry Turkulainen on käyttänyt sopimuksessaan olleen option ulkomaan siirrosta ja siirtyy ulkomaille pelikaudeksi 2024-25. Turkulainen teki viime vuonna kolmevuotisen jatkosopimuksen, jonka kahta jälkimmäistä kautta koski oikeus siirtyä ulkomaille.

– Jerry on ollut merkittävä palanen meidän joukkuettamme ja Liigan kärkipelaajia, joten menetys on iso. Koemme kuitenkin, että tämä on hyvä ratkaisu tässä vaiheessa hänen uraansa. Toivottavasti pääsemme nauttimaan hänen otteistaan Hippoksella vielä mahdollisimman pitkään keväällä ja myös tulevaisuudessa, urheilutoimenjohtaja Mikko Viitanen sanoo.

– Jerryn korvaaminen on vaikeaa, mutta meillä on hyvä mahdollisuus nyt olla hyvissä ajoin liikkeellä sen asian kanssa.

Turkulainen on noussut vain 25-vuotiaana jo yhdenlaiseksi JYP-legendaksi pelattuaan kahdeksan kautta seuran edustusjoukkueessa. 438 ottelussa on syntynyt tehot 100+213=313, joilla hän on noussut jo kahdeksanneksi seuran kaikkien aikojen pistepörssissä. Pelatuissa otteluissa Turkulainen on sijalla 13.

– Jyväskylä ja JYP on antanut minulle kaikki rahkeet kasvaa ihmisenä ja kiekkoilijana, sen takia olen täällä viihtynyt ja peli on kulkenut. Seuralla sekä minulla on ollut samat sävelet ja meidän välinen suhde on hyvä, mikä on ollut iso tekijä, Turkulainen summaa.

– Tästä on tullut minulle koti ja ainoa seura Suomessa, missä haluan olla.

Turkulaisella ja koko JYPin joukkueella on rutkasti panosta kauden viimeisessä yhdeksässä ottelussa. Siinä missä JYP tavoittelee vielä pudotuspelipaikkaa, Turkulaisella on mahdollisuus uransa ensimmäiseen Liigan pistepörssin voittoon. Jerry on 56 pisteellä pisteen päässä kärkipaikkaa pitävästä Oula Palvesta.

– Motivaatio on tapissaan. Jokaisella pelillä viime viikkoina on ollut iso merkitys. Tässä on hienot viikot vielä edessä, joihin ladataan erittäin paljon, Turkulainen päättää.