Konnekuljetuksen otteluennakko: HIFK horjutettavana vierasviikon kärkeen

JYPillä on ohjelmassa kahden vierasottelun viikko. Haasteet ovat myös kovaa luokkaa, kun tänään bussi suuntaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi ja perjantaina vastaan asettuu Kärpät.

– Olemme vieraskiertueella. Kotipelit antaa aina uskoa ja turvaa, mutta vieraissakin olemme pelanneet hyvin. Jätkät varmaan ainakin tykkää ja miksei valmentajatkin. Itsekin pääsen käymään tutuissa ympäristöissä, mikä varmasti tuo vähän lisälatausta, HIFK:n entinen pelaaja ja Kärppien kasvatti Juha-Pekka Haataja tunnelmoi.

Lähtöasetelmat viikkoon ovat mielenkiintoiset, kun TPS-jatkoaikavoiton jälkeen JYPin ero pudotuspelipaikalle on neljä pistettä. Kymmenentenä oleva TPS on pelannut kaksi ottelua enemmän. Väliin mahtuvat myös Sport ja KooKoo, joilla on myös JYPiä enemmän pelattuja otteluita.

HIFK on sarjassa kuudentena. Tuloskunto on kuitenkin ollut laskusuhdanteinen, sillä helsinkiläiset ovat viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa. Viimeisestä kymmenestä ottelustaankin HIFK on voittanut vain kolme.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. JYP voitti ensimmäisen kotiottelunsa, mutta HIFK on vienyt kaksi viimeisintä nimiin. Edellisestä kohtaamisesta on vajaa kuukausi, silloin HIFK oli parempi luvuin 3–0.

– Hieno peli luvassa, panoksia riittää molemmalla joukkueella. Tiedämme missä tilassa HIFK on, joten haluamme saada hyvän alun ja lähteä horjuttamaan heitä, Haataja kertaa.

JYP saa vahvistuksia sairastuvalta, kun Juuso Puustinen ja Mikko Perttu ovat jälleen pelikuntoisia. Braden Christoffer vastavuoroisesti jatkaa sivussa.

Ottelu Helsingissä alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.