Konnekuljetuksen otteluennakko: Turussa kauden tärkein peli – ”Viimeiset hetket ja oljenkorret, joihin pitää tarttua”

JYP suuntaa Turkuun tukalassa tilanteessa, kun eroa pudotuspeliviivan päälle on kahdeksan pistettä. Kun vastaan asettuu juuri kymmenennen sijan TPS, panokset illan peliin ovat katossa.

Tilanne muuttui hankalammaksi viikon ensimmäisessä ottelussa, kun KalPa haki pisteet Jyväskylästä lukemin 3–2.

– Olimme sen verran jäljessä, mitä tuloskin kertoo. KalPa pystyi pyörittämään peliä laajemmalla materiaalilla. Meillä oli lopussa vielä hyvä paikka, mutta turha sitäkään on jäädä jossittelemaan, Juha-Pekka Haataja kertaa.

TPS:n viikko käynnistyi vakuuttavalla Lappeenrannan-reissulla, kun lopputulos 6–0 ei jättänyt jossiteltavaa. Voitto katkaisi turkulaisten orastavan tappioputken, sillä alla oli tappiot KooKoolle ja Pelicansille.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen on kolmen viikon takaa, jolloin JYP nappasi kauden ensimmäisen voiton turkulaisista jatkoajan jälkeen. Kaikki kauden kolme kohtaamista ovat menneet ylitöille, joten pienten marginaalien ottelua voidaan odottaa myös perjantaille. Oman mausteensa peliin tuo Turun iso kaukalo.

– Kaukalo saattaa luoda jopa valheellista tilan ja ajan tuntua, joten sota-alueelle pitää päästä, eikä jäädä kulmiin. Tiedostamme, että käsillä alkaa olla viimeiset hetket ja oljenkorret, joihin pitää tarttua, Haataja summaa.

Kokoonpanoon on odotettavissa muutoksia. Santeri Koskela palaa myös joukkueen vahvuuteen.

Ottelu Turussa alkaa kello 18.30. Lätkä on parasta paikan päällä, mutta ottelua voi seurata myös maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.