Raportti: JYP jaksoi 20 minuuttia Jukurien matkassa

LähiTapiola Areenalla nähtiin kahden lätkäpelin tempaus, kun ennen illan Liiga-ottelua kaukalo täyttyi JYP-legendoista.  Team Lindroos korjasi 5–0-voiton, kun maalivahti Pekka Tuokkola loisti maalinsa suulla torjuen myös kaikki ottelun rangaistuslaukset.

Tuokkola pääsi osoittamaan myös show-miehen elkeitään aloituskiekon pudotuksessa, kun kansa osoitti raikuvasti suosiota yleisöä villinneelle ”Pekille”.

Illan päätapahtumassa JYPille aukeni paikka tarrata viimeisiin pudotuspelisaumoihinsa, kun Jukurit tuli Jyväskylään kuuden ottelun tappioputkassa. Tuska ei kuitenkaan näkynyt vieraiden tekemisessä, vaan pisteet matkasivat Mikkeliin lukemin 3–6.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisessa erässä, kun ensimmäisellä kympillä 2–2-lukemat vaihtuivat 2–5:een. JYPin päävalmentaja Mikko Heiskanen näki vajaalla kokoonpanolla otteluun nähneen joukkueensa olleen väsynyt.

– Menimme haaksirikkoisella laivalla ja toisessa erässä bensa loppui. Siihen päälle otimme vielä jäähyjä.

Yksi pelin näkyvimpiä hurrikaanihahmoja oli Robert Rooba, joka iski avauserässä isäntien ensimmäisen maalin ja nujakoi päätöserässä Lucas Nordsäterin kanssa. 3500-päinen kotiyleisö osoitti molempien tilanteiden jälkimainingeissa kuuluvaa tukea vaikeaa kautta pelanneelle Rooballe.

– Iso juttu. Maalin jälkeen vähän herkistyin. Sillä on iso vaikutus, kun ollaan tukena. Isossa kuvassa joskus jokaisella on vaikeaa ja silloin tarvitaan tukea. Silloin isot yhteisöt ovat tärkeä paikka ihmiselle. Joskus se on pelaaja, joskus katsoja, joka saa täältä positiivisia kokemuksia. Tällaisten yhteisöjen on tärkeää pysyä tiiviinä ja toistensa tukena, Rooba tiivistää.

– Aika kapealla menimme. Kokoonpano oli vajaa jo ennen peliä. Kun vastassa on joukkue, joka pelaa aktiivisesti, meillä ei riittänyt. Numerot taululla ovat oikeudenmukaiset.

JYPin kolmen pelin viikko tuotti yhden pisteen, joten ero pudotuspeliviivan päälle on kahdeksan pistettä, kun kautta on jäljellä kuusi peliä. Jerry Turkulaisen pistepörssivoitto käännähti jälleen JYP-hyökkääjän eduksi, kun illan tehot 1+1 nostivat hänet pistepörssin kärkipaikalle.

Avauserässä viihdepläjäys

Ottelun avauserä oli ehkä jopa koko kauden vauhdikkain Hippoksella nähty 20-minuuttinen. Kovan luistelun lisäksi kaukalossa nähtiin laadukasta kiekollista pelaamista ja ei-niin laadukasta puolustuspelaamista.

Avauserä tarjosikin jo yhteensä neljä maalia. Maalinteon avasi Jukurit, JYP vasti kahdella, mutta erän loppupuolella mikkeliläiset kipusivat vielä tasatilanteeseen.

JYPin maaleista vastasivat Robert Rooba ja Braden Christoffer. Rooban maali oli kauden ensimmäinen muita kuin SaiPaa vastaan pelatuissa otteluissa, Christoffer puolestaan katkaisi 26 ottelun mittaisen maalittoman putken.

Toinen erä alkoi hurrikaanipaitojen kantilta murheellisissa tunnelmissa. Jukurit pääsi heti erän alkuun ylivoimalle, jonka aikana Konsta Helenius pääsi jälleen viemään vieraat johtoon. Vielä erän avauskympin aikana Ottoville Leppänen ja Pekka Jormakka pääsivät hyödyntämään JYPin sekavan pelaamisen ja muuttamaan lukemiksi jo 2-5.

– Meille tuli taas sellainen huono hetki. Oman pään puolustaminen oli huonoa ja teimme keskustassa virheitä, Rooba kertaa.

Jälkimmäinen kymppi ei juuri merkkejä paremmasta antanut, joten päätöserään lähdettiin Jukurien kolmen maalin johdossa. Kun myös Juuso Puustisen peli tuli toisessa erässä ennenaikaiseen päätökseensä, iltapuhde vaikeni entisestään.

Eikä se helpottunut päätöserän alussakaan, kun Braden Christoffer huitoi itsensä suihkuun. Jukurit ei vielä ylivoimansa aikana onnistunut lisäosumia iskemään, mutta pian sen jälkeen Patrik Puistola iski joukkueensa kuudennen osuman.

Lopussa kaukalossa nähtiin vielä tunteenpaloa ja JYPin myllytystä. Jerry Turkulainen pääsi iskemään vielä hurrikaanipaitojen kannalta kosmeettisen osuman, jolla loppulukemat 3-6 sinetöityivät.

JYP hyppää tositoimiin seuraavan kerran ensi viikon perjantaina. Ennen sitä joukkue ottaa happea.

– Tarvitsemme breikin, bensa alkoi viikonloppuna loppua. Joukkue palaa hallille vasta keskiviikkona, jotta jaksamme puristaa kauden viimeiset kuusi peliä, Heiskanen toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jiri Halttunen