Raportti: JYP menetti otteen ja kaksi pistettä

JYP lähti Ouluun pesemään kasvojaan heikon HIFK-pelin jälkeen. Haussa oli myös kauden ensimmäinen voitto oululaisista. 

Hurrikaanipaidat istuivatkin pitkään kuskin paikalla ja johtivat ottelua parhaimmillaan kolmella osumalla. Kärpät tuli kuitenkin rinnalle ja lopulta ylitöillä voittoon.

5-4-loppulukemat muodostuivat Ville Koivusen osumalla voittolaukauskilpailussa.

Laskeva trendi

JYP tuli otteluun vakuuttavalla ilmeellä halliten kenttätapahtumia. Jo toisella peliminuutilla kiekko kaivettiin kärppäverkosta, kun CJ Smith onnistui yllättämään Tomi Karhusen tarkalla kudilla etukulmaan.

Kärpätkin sai muutamia mylläköitä hyökkäyspäätyyn, mutta JYP puolusti ykkösaluetta laadukkaasti. Topias Leinosen ei tarvinnutkaan avauserässä venyä yhteenkään huipputorjuntaan.

JYP pääsi vielä erän loppuun pelaamaan kaksi ylivoimaa. Juuso Puustinen pääsi yrittämään kiekon toimittamista tyhjään maaliin, mutta kiekko liuhui oululaismaalin yli.

JYP sai erinomaisen alun myös toiselle erälle, kun vain 38 sekunnin pelin jälkeen Puustinen ohjasi hurrikaanipaidat kahden maalin karkumatkalle.

Erää mentiin pitkään vieraiden hallitessa tahtia, ja puolivälissä nähtiin jo 3-0-osuma. Maalille noussut Eetu Peltola pääsi hakkaamaan irtokarat sisään.

Pikkuhiljaa peliin alkoi myös tulla tunnetta. Jere Lassilan ja Joonas Kemppaisen nahistelu tuntui herättävän oululaisia iltapuhteeseen, ja painopiste kääntyi JYPin puolustusalueelle.

Myös Kärpät pääsi maalin makuun. Ennen erän loppua isännät iskivät kahdesti, kun Aleksi Antti-Roikon ja Miika Koiviston osumilla päätöserään lähdettiin jännittävässä 2-3-tilanteessa.

Möröt hurrikaanipaitojen olkapäillä voimistuivat heti päätöserän alkuun, kun Kärpät tasoitti pelin ylivoimaosumalla.

Kärpät hallitsikin pitkälti koko erää, mutta JYP sai omat pistohyökkäyksensä. Yhdestä näistä Jesse Pulkkinen onnistui viemään JYPin johtoon, mutta Marko Anttila tasoitti vielä ottelun loppuhetkillä.Voittolaukauskilpailussa Ville Koivusen kikat olivat liikaa Topias Leinoselle, joten kaksi pistettä jäivät Ouluun.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvat: Jussi Määttä/Liiga