Team Lindroosin jäsenissä kulttipelaajia ja velmua luonnetta

Joukko JYP-legendoja palaa jäälle lauantaina 24.2. legendapelissä, kun 27 suurta nimeä hyppää kaukaloon. Legendat on jaettu kahteen joukkueeseen, joista toinen kantaa Ari-Pekka Siekkisen ja toinen Jari Lindroosin nimeä.

Legendajoukkueet kohtaavat ennen lauantai-illan JYP-Jukurit ottelua. Tule aistimaan huikeaa tunnelmaa sekä aimo annosta nostalgiaa. Tarkemmat infot löydät löydät täältä ja lippukauppaan pääset suoraan tästä. Jukuriottelun lippu sekä kausikortti oikeuttavat sisäänpääsyyn myös legendapeliin.

Team Lindroos

#25 Jari Lindroos
277 ottelua JYPin paidassa
110+214=324 261min +116
JYPissä yksi SM-hopea ja yksi SM-pronssi

Legenda kahdessa joukkueessa. ”Linkki” kantoi hurrikaanipaitaa kuuden kauden ajan ollen joukkueen valovoimaisimpia tähtiä. Viimeinen kruunu JYP-ajalta jäi puuttumaan, kun juuri kasvattiseura Jokerit juotti katkeraa kalkkia finaaleissa. Aateloitiin Jääkiekkoleijonaksi #162.

#5 Mikko Luoma
272 ottelua JYPin paidassa
20+65=85 260min +11
JYPissä yksi SM-pronssi ja European Trophyn voitto

”Diego” debytoi JYPissä 1990-luvun loppupuolella pelaten yhteensä viisi kautta hurrikaanipaidassa. Palasi Jyväskylään 2013 maailmaa nähneenä kehäkettuna, joka johti alakertaa rauhallisuudellaan. Käyttää pelisilmäänsä nykyään Chicago Blackhawksin pelaajatarkkailijana.

#6 Kalle Koskinen
540 ottelua JYPin paidassa
40+100=140 410min +7
JYPissä kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia

”Kona” oli mestaruusjoukkueiden peruskiviä rauhallisuudellaan. Ei olekaan ihme, että muuan Sami Vatanen sai kasvaa hänen pakkiparinaan. Ammattilaisura alkoi 90-luvun alkupuolella ja päättyi 2013 pronssimitali kaulassa. Jos Team Lindroos voittaa ottelun, kuinka monta päivää pelin alusasu ehtii olla päällä ennen suihkua?

#12 Marko Virtanen
406 ottelua JYPin paidassa
113+124=237 413min +18
JYPissä kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi

Varttuneemmat muistavat ”Veltsun” kikkarapäisenä tehohyökkääjänä, joka toimi myös JYPin kapteenina neljän kauden ajan. Nuoremmat muistavat JYPin pitkäaikaisimpana valmentajana, joka johdatti JYPin European Trophyn ja CHL:n voittoon sekä kolmesti SM-pronssille.

#15 Tero Lehikoinen
316 ottelua JYPin paidassa
63+70=133 228min +8
JYPissä kaksi SM-hopeaa ja yksi SM-pronssi

Lehikoinen muistetaan omien rakastamana ja vastustajana vihaamana hyökkääjänä, joka sentterin tontilla pyrki aktiivisesti pääsemään vastustajan ihon alle. Pelkkä agitaattori Lehikoinen ei ollut, vaan käsiä löytyi myös tehoiluun. Näki uransa aikana niin nousun Liigaan kuin kolme ensimmäistä mitalia. Pronssisen 1992-93 kauden jälkeen lähti Ruotsiin ja peliura päättyi neljä vuotta myöhemmin ähtäriläisessä IV-divisioonan KieHassa.

#18 Pekka Tuokkola
174 ottelua JYPin paidassa
91,3% 20 nollapeliä
JYPissä yksi SM-kulta ja kaksi SM-pronssia

”Peki” muistetaan veijarimaisena kiekonnappaajana, josta on vaikea puhua mainitsematta rakkautta Uuno Turhapuroon. Pelkkää viihdettä Tuokkola ei ollut, vaan kaukalossa kiekko tarttui vakuuttavasti, etenkin JYPin ensimmäisenä mestaruusvuonna. Ura päättyi kauteen 2018-19, jolloin tuli JYPiin pätkäsopimuksella.

#22 Reijo Mäkinen
293 ottelua JYPin paidassa
105+101=206 291min

Mäkinen edusti JYPiä, kun nousu Liigaan oli vielä haaveen asteella. ”Retu” oli taiturimainen hyökkääjä, joka pihapelimäisesti halusi saada vielä aina yhden harhautuksen lisää. Uransa jälkeen valmensi myös JYPin junioreita.

#23 Ossi Louhivaara
729 ottelua JYPin paidassa
154+168=322 174min +74
JYPissä kaksi SM-kultaa, kolme SM-pronssia sekä European Trophyn ja CHL:n voitto

”Opa” tuli Jyväskylään snaipperina, mutta painui ihmisten mieliin tunnollisena laitahyökkääjänä. Liigassa yhteensä 15 kautta, ja seura oli aina JYP. Hieman velmukin luonne oli parhaimmillaan, kun panokset olivat korkealla.

#26 Jan Latvala
283 ottelua JYPin paidassa
27+75=102 154min -1
JYPissä yksi SM-pronssi

Moni muistaa Latvalan pussinokka rinnastaan, mutta jyväskyläläislähtöinen seuran oma kasvatti edusti JYPiä seitsemän kauden ajan ennen suuntaamista Lahteen. Vuoden herrasmiespelaajanakin palkittu puolustaja tunnetaan parhaiten sääntöjen vastaisesta lavastaan, joka kuitenkin mittautettiin vain kerran Liigan pisimmän, 1230 ottelun mittaisen ammattilaisuran aikana. Mittauttaja oli muuan Jukka Jalonen.

#28 Miika Lahti
527 ottelua JYPin paidassa
57+87=144 446min +18
JYPissä kaksi SM-kultaa, kolme SM-pronssia sekä European Trophyn voitto

”Rambosta” voisi lähestulkoon käyttää nimitystä ”Mr. Nelosketju”. Raatoi, taklasi ja ärsytti, mutta oli ennen kaikkea tiimipelaaja. Ura päättyi viime vuonna laukaalaisessa Gladiators HT:ssa II-divisioonan mestaruuteen. Tilastoidaanko Lahden kaatumisia vielä kertaalleen?

#38 Jari Korhonen
151 ottelua JYPin paidassa
41+55=96 186min +15

Korhonen oli todellinen välihyökkääjä, joka tunnettiin rannelaukauksestaan. Kaukalopalloakin muutaman vuoden pelannut ”Korkki” pitää hallussaan JYPin puolustajien yhden kauden maaliennätystä 20 maalillaan. Rikotaanko ennätystä koskaan?

#39 Olli Sipiläinen
362 ottelua JYPin paidassa
32+43=75 264min +19
JYPissä kaksi SM-kultaa sekä kaksi SM-pronssia

Vähän puhetta, enemmän tekoja. Sipiläistä ei tunnettu suupalteimpana kaverina, mutta arvo kaukalossa oli mittaamaton. Kun JYP joutui alivoimalle, valmentajan katse kääntyi ensimmäisten joukossa Sipiläiseen. Oli myös tehokas alivoimalla.

#40 Toni Koivunen
261 ottelua JYPin paidassa
49+92=141 172min -5

Tuli Jyväskylään hakemaan läpimurtoa Liiga-tasolla. Siinä hän onnistui ja nousi äärimmäisen arvostetuksi jyväskyläläisissä kiekkopiireissä. Johtajatyyppi kuului hurrikaanipaitojen kapteenistoon neljällä kaudella kantaen kapteenin C:tä näistä kahdella. Liiga-uralle tuli lopulta mittaa yli 800 peliä.