Konnekuljetuksen otteluennakko: Lahdessa kiusaajan roolia tarjolla

JYP hyökkää runkosarjan viimeiseen viikonloppuun pelaamaan kaksi vieraspeliä. Huomenna matka käy Ässien vieraaksi Poriin, mutta ennen sitä on vääntö Lahdessa Pelicansin kanssa.

JYPin viikko alkoi tiistaina väännöllä Sportia vastaan, jossa viimeisetkin teoreettiset pudotuspelimahdollisuudet menivät tappion myötä. Käynnissä oleva kuuden ottelun tappioputki halutaan kuitenkin katkoa mahdollisimman nopeasti.

– Lähdemme pelaamaan ihan niin kuin mitä tahansa muutakin peliä. Ammattiylpeydestä ja toiselle pelaamisestahan tässä kyse on, kun pudotuspelimahdollisuudet ovat menneet. Olemme eläneet koko ajan hetkessä, emmekä tuijottaneet sarjataulukkoa. Valitettavasti tulos on ollut negatiivinen jo pidemmän aikaa, Janne Pekkarinen kertaa.

Pelicansilla riittää vielä panosta kauden viimeisissä peleissä. Lahtelaiset hyökkäävät illan otteluun sarjataulukon sijalta viisi, mutta mikä tahansa sijoitus kolmannesta kuudenteen on mahdollinen, sillä nämä neljä joukkuetta ovat neljän pisteen sisällä toisistaan.

Pelicansin edellinen ottelu on viime viikolta, jolloin joukkue voitti kotonaan Lukon. Kauden keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat 2–1 Pelicansille. Viimeisin kohtaaminen tammikuun lopulla kääntyi JYPille 2–1, syyskaudella Pelicans oli vahvempi lukemin 2–1 ja 4–1.

– He pelaavat viisikkona hyvin ja kääntävät peliä kovaa. Meidän pitää puolustaa suoria hyökkäyksiä ja olla tarkkana siitä, miten he puolustajia hyökkäysalueella käyttävät. Meidän pitää pystyä kontrolloimaan omaa aluetta ja riistojen jälkeen saada omaa hyökkäystaitoa esiin, Pekkarinen summaa.

Ottelu Lahdessa alkaa kello 18.30. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.