Konnekuljetuksen otteluennakko: ”Old school hockeyta” Hämeenlinnassa

JYPin toiseksi viimeinen kokonainen Liiga-viikko huipentuu lauantai-iltaan Hämeenlinnassa. Sinne joukkue suuntaa neljän ottelun tappioputkessa, kun viimeisimpänä Ilves kävi eilen perjantaina hakemassa pisteet LähiTapiola Areenalta.

– Maalinteosta se jäi kiinni, laukaukset pitää saada maaliin. Muuten olimme pelissä mukana. Loppukausi on pelattu uskottavasti ja ammattiylpeydellä, mihin voi olla tyytyväinen. Ilves kyllä käytti omat paikkansa tehokkaasti, Juha-Pekka Haataja summaa.

HPK on majaillut jo pitkään kellarikerroksessa. Jos hurikkaanipaitojen pudotuspelimahdollisuudet ovat äärimmäisen teoreettiset, HPK:lla ne ovat jo kokonaan menneet. Hämeenlinnalaiset ovat 12 pisteen päässä JYPistä sijalla 14, joten sijoituskaan tuskin muuttuu enää kauden aikana.

Myös hämeenlinnalaiset pelasivat edellisen ottelunsa eilen, kun Sport oli vahvempi Vaasassa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti. Kaikki kohtaamiset ovat päättyneet vierasjoukkueen juhliin, kun JYP voitti kauden alkuhämärissä Hämeenlinnassa jatkoajan jälkeen ja joulukuussa HPK teki kaksi ryöstöretkeä Jyväskylään.

– HPK on nuori porukka, jolla paljon myllerrystä kauden aikana. Yritys heilläkin on tapissa. Viime pelissä saivat maaleja, vaikka maalinteko on viime aikoina tökkinyt pahasti, Haataja kuvailee.

Hurrikaanipaidat suuntaavat Hämeenlinnaan vajaalla kokoonpanolla, kun U20-joukkueen tärkeä ottelu Tapparaa vastaan vie kaksi pelaajaa eilisestä kokoonpanosta.

– Old school hockeyta, meillä on tänään kolme ketjua, kun Santeri Huovila ja Balazs Varga menevät A:n mukaan heidän tärkeään peliin. Toisaalta se on myös hyvä juttu, kun ketjut pysyvät yhdessä, eikä tarvitse lennosta sotkea niitä pelin aikana ja tietyt pelaajat saavat nyt kaipaamaansa vastuuta. Esimerkiksi Santeri Koskela ja Riku Tohila pelasivat eilen hyvän pelin, Haataja päättää.

Ottelu Hämeenlinnassa alkaa kello 17.00. Mikäli et pääse paikan päälle, ottelua voi seurata maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.