Konnekuljetuksen otteluennakko: Viimeistä kertaa vieraissa

JYPin runkosarja 2023–24 tulee päätökseensä vieraspelien osalta, kun bussi suuntaa tänään lauantaina Poriin. Joukkue lähtee otteluun nyt seitsemän ottelun mittaisessa tappioputkessa, kun viimeisin tappio tuli eilen perjantaina Pelicansille lukemin 0–3.

– Varmasti vähän haikkeuttakin. Kun pudotuspelimahdollisuudet ovat menneet, ehkä tulee hyvääkin fiilistä, kun viimeisen kerran bussiin hypätään. Toivottasti kääntyy voimavaraksi meille, Ville-Veikko Pohjanvirta sanoo.

Perjantai-iltana varmistui, että JYP sijoittuu sijalle 13. Käytännössä ainoa jäljellä oleva panos on se, voittaako Jerry Turkulainen pistepörssin. Viimeisiin peleihin lähdetään kutkuttavasta asetelmasta, kun Turkulainen jakaa kärkipaikkaa myös 61 pistettä tehneen Oula Palveen kanssa.

Ässillä panosta riittää. Lauantaina voidaankin puhua pakkovoitosta patapaitojen kohdalla. Ässät on sijalla 12 kahden pisteen päässä kymmenennestä sijasta. Viime aikojen tuloksellinen trendi on ollut laskeva, sillä viidessä edellisessä ottelussaan Ässät on pystynyt voittamaan vain SaiPan. Viiteen viimeisimpään peliin mahtuu tappiot päävastustajiin kuuluville KooKoolle ja TPS:lle.

Kauden keskinäiset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja vääntöjä. Porilaiset voittivat kauden ensimmäisen kohtaamisen Hippoksella, mutta joulukuun puolivälissä JYP nappasi kahden pisteen voitot niin Porissa kuin Jyväskylässä.

– Voittaminen vaatii valmiutta fyysiseen peliin. Pitää uskaltaa mennä tilanteisiin alle. Heillä on varmasti kova hinku päästä maalille, joten siinä pitää olla kovana pitämässä maalinedustaa puhtaana, Pohjanvirta summaa.

Ottelu Porissa alkaa kello 17.00. Mikäli et pääse paikan päälle, voit seurata ottelua maksullisella MTV Katsomo+ Urheilu-tilauksella tai kuunnella otteluselostuksen Radio Keskisuomalaisesta ennakko- ja jälkipeleineen.