Johan Pennerborn JYPin uusi päävalmentaja

JYP Jyväskylä Oy ja valmentaja Johan Pennerborn ovat allekirjoittaneet kahden vuoden päävalmentajasopimuksen pelikausille 2024–2026. Ruotsalainen Pennerborn saapuu Jyväskylään valmennettuaan kaksi viimeistä kautta Itävallan pääsarja ICEHL liigassa pelaavaa Graz99ers joukkuetta. 52-vuotias Pennerborn toimi ennen Itävallan pestiään Ruotsin pääsarja SHL:ssä pelaavan Färjestadin päävalmentajana kausilla 2017–2022.

-Teimme erittäin laajan ja yksityiskohtaisen haku- ja rekrytointiprosessin JYPin päävalmentajan työnkuvaan tämän kevään aikana ja vastaanotimme paljon erinomaisia hakemuksia tehtävään. Seurana meillä oli erittäin selkeä näkemys ja vaatimukset hakijoiden kohdalla siitä, että halusimme saada uudeksi päävalmentajaksi ihmisen ja johtajan, jolla on ennen kaikkea hallussaan modernit ihmisjohtamisen taidot, sekä laajaa kokemusta ja vahvaa osaamista eurooppalaisen huipputason jääkiekosta päävalmentajana, kommentoi JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela päävalmentajauutista.

-Johanista uskomme saavamme erinomaisen päävalmentajan, joka pystyy luomaan liigajoukkueemme ja valmennustiimimme arkeen kokonaisvaltaista sekä nykyaikaista johtamis-, valmennus- ja urheilutoimintaa. Olemme erittäin tyytyväisiä, että pääsimme pitkän rekrytointiprosessin jälkeen sopimukseen Johanin kanssa ja odotamme malttamattomina yhteistyömme aloittamista ja valmistautumistamme kohti seuraavaa pelikautta, Korpela jatkaa.

JYPin seurahistorian ensimmäinen ulkomainen päävalmentaja saapuu Jyväskylään torstai-illan aikana, kun Suomi kohtaa Ruotsin LähiTapiola Areenalla. Pennerborn aloittaa työt joukkueen valmennuksen kanssa jo perjantaina.

-Olen erittäin innoissani saamastani mahdollisuudesta toimia JYPin päävalmentajana seuraavien kausien aikana. Yhteisen matkan aloittaminen seuran, joukkueen, kannattajien ja koko paikallisen kiekkoyhteisön kanssa on itselleni todella merkityksellistä. Kävin seuran kanssa todella pitkän ja intensiivisen haastattelu- ja rekrytointiprosessin lävitse viimeisten viikkojen aikana. Tiedän, että minulta odotetaan selkeää muutosta aiempaan ja sen muutoksen johtamista varsinkin valmennustyöni alussa ja koen olevani siihen täysin valmis. Saavun Jyväskylään erittäin motivoituneena sekä täynnä intoa ja olen myös erittäin otettu siitä, että minulla on kunnia olla JYPin historian ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja. Se merkitsee henkilökohtaisesti todella paljon ja asettaa riman itselleni heti äärimmäisen korkealle. Odotan kovasti töiden aloittamista joukkueen ja pelaajien kanssa, kommentoi JYPin uusi päävalmentaja Johan Pennerborn.

JYPin liigajoukkueen valmennusjohdon kaudella 2024-2025 täydentävät Pennerbornin lisäksi valmentajat Mikko Heiskanen ja Juha-Pekka Haataja sekä maalivahtivalmentaja Janne Pekkarinen. Fysiikkavalmentajana jatkaa Ville-Veikko Pohjanvirta ja fysioterapeuttina Jacob Hyde. Kaikkien valmennusjohdon jäsenten sopimukset kattavat tulevan pelikauden 2024–2025.

Viime kaudella JYPin liigajoukkueen valmennustiimissä toiminut apuvalmentaja Tommi Hämäläinen siirtyy liigajoukkueen taito- ja yksilövalmentajan tehtävään.