Valtteri Ojantakanen vahvistaa JYPin hyökkäystä kahden vuoden sopimuksella

JYP vahvistuu nuorella maalintekijällä, kun 23-vuotias Valtteri Ojantakanen siirtyy hurrikaanipaitaan. JYPin ja Ojantakasen välinen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

Hyökkääjä siirtyy Jyväskylään lappeenrantalaisesta SaiPasta, jonka paidassa hän iski viime kaudella 19 maalia. Jokerikasvatti on edustanut koko tähän astisen Liiga-uransa ajan SaiPaa iskien 218 ottelussa 55 maalia ja 67 tehopistettä. Uran tehokkain kausi oli toissa vuonna, jolloin Ojantakanen rikkoi 20 maalin rajapyykin.

– Ojantakanen on osoittanut kykenevänsä maalintekoon Liigassa. Hän lähestyy parasta pelimiehen ikää ja näemme hänessä vahvaa maalintekijäpotentiaalia. Toivottavasti hän pystyy ottamaan vielä pari askelta eteenpäin ja rutinoituu tulosketjujen pelaajaksi, toimitusjohtaja Risto Korpela sanoo.

– Tulen JYPiin erittäin hyvillä fiiliksillä ja odotan innolla uuden kauden alkua. JYPistä osoitettiin minuun paljon kiinnostusta ja se tuntui oikealta paikalta kehittyä paremmaksi pelaajaksi, Ojantakanen sanoo.

Ojantakanen kantoi SaiPassa isoa vastuuta joukkueen maalinteosta. Mies kuvaileekin itseään suoraviivaiseksi hyväksi laukojaksi, mutta Jyväskylässä mielessä on myös tulla monipuolisemmaksi pelaajaksi. Pientä pilkettäkin silmäkulmasta löytyy viitaten miehen maalipainotteiseen tehopistesaldoon.

– Aikalailla kaikkea pitää vielä kuitenkin kehittää. Olisihan se hauskaa myös tehdä vihdoin viisi syöttöpistettä yhdessä kaudessa, Ojantakanen naurahtaa.

Valtteri Ojantakasen kummiyrityksenä toimii Tähtieristys Oy.

JYPin sopimustilanne 9.4.2024

Maalivahdit
Veini Vehviläinen 2025

Puolustajat
Teemu Eronen 2025
Juuso Vainio 2025
Jesse Pulkkinen 2027
Eetu Peltola 2027
Niko Minkkinen 2025

Hyökkääjät
Jere Lassila 2025
Juuso Puustinen 2025
Aaro Vidgren 2025
Riku Tohila 2025
Mikko Petman 2025
Patrik Siikanen 2025
Santeri Huovila 2026
Valtteri Ojantakanen 2026
Balazs Varga 2026
Mikko Perttu 2027