Ruotsalaispuolustaja Samuel Jonsson JYPin puolustukseen

JYP Jyväskylä ja 25-vuotias ruotsalaispuolustaja Samuel Jonsson ovat solmineet pelaajasopimuksen kaudelle 2024-2025. Pelaajasopimus sisältää myös option kaudesta 2025-2026.

Vasemmalta pelaava Jonsson siirtyy Jyväskylään kasvattajaseurastaan Röglestä, jossa hän edusti seuraa Ruotsin pääsarja SHL:ssä seitsemän kauden ajan. Edelliskaudella 2023-2024 Jonsson pelasi Röglen takalinjoilla runkosarjassa 32 ottelua ja 13 ottelua pudotuspeleissä.

Olen todella innoissani saapumassa Jyväskylään. Odotan kovasti, että pääsen näkemään kaupungin, joukkueen ja fanit Suomessa, Samuel Jonsson kommentoi.

Jonsson on edelleen nuori pelaaja, jolla on paljon kehityspotentiaalia. Pelaajan potentiaalista ja taidoista kertoo jo pelkästään se, että nuoresta iästään huolimatta hän on pelannut jo seitsemän kautta laadukkaassa SHL-liigassa ja menestyneessä joukkueessa, urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kertoo.

Jonsson on peliuransa aikana ehtinyt olla mukana taistelemassa mestaruuksista useampaan otteeseen. Pelaaja oli mukana voittamassa Champions Hockey Leaguen mestaruutta Röglessä kaudella 2021-2022, kun finaalissa kaatui Tampereen Tappara lukemin 2-1. Lisäksi Samuelin palkintokaapista löytyy kaksi Ruotsin SHL:n hopeaa.

Samuel on kiekollisesti taitava puolustaja, joka omaa hyvän liikkeen. Hän on pelannut kovissa paikoissa SHL:n ja CHL:n finaaleissa, joten kokemusta myös isoista otteluista löytyy, Mälkiä kommentoi.