Pekka Jormakka palaa kotiin 2-vuoden sopimuksella!

JYP Jyväskylä ja hyökkääjä Pekka Jormakka (33) ovat solmineet pelaajasopimuksen. Sopimus kattaa kaudet 2024-2026.

Pekka Jormakka

Jormakka on Palokan Kiekon kasvatti ja omaa vahvaa JYP-taustaa. Liiga-kaukaloihin uransa alussaan Jormakka nousi JYP-junioreiden kautta ja Liiga-debyyttinsä hän toteutti JYPin Liiga-joukkueessa kaudella 2008-2009. JYPiä Jormakka on edustanut Liigassa yhteensä kolmella kaudella, joista saavutuksiin JYP-paidassa kuuluu mm. Suomen mestaruus kaudella 2008-2009 ja SM-pronssi kaudelta 2009-2010.

Pekka Jormakka on myös tuttu kasvo Suomen maajoukkueen Leijona-paidasta. Jormakka edusti Leijonia viimeisimpänä viime kevään MM-kisoissa.

JYPiin Jormakka siirtyy Mikkelin Jukureista, jossa pelaaja kiekkoili kolmen edelliskauden aikana. Viime kaudella Jormakka viimeisteli Jukuri-paidassa 54 runkosarjaottelussaan 19 maalia ja 20 maalisyöttöä. Jukureiden Liiga Playoffs-keväässä Jormakka pelasi yhteensä 6 ottelua, joissa syntyi tehot 1 maali ja 5 maalisyöttöä.

– Jormakka on varmasti tuttu pelaaja kaikille jääkiekkoa seuraaville. Pelaajan rooli ja merkitys joukkueelle on tottakai suuri. Jormakalta voidaan odottaa vastuunkantoa pelillisesti tuloksen tekijänä ja tietenkin tulee olemaan kokemuksensa kautta johtavana pelaajana myös pukukopin puolella, urheilutoimenjohtaja Simo Mälkiä kommentoi.

– Keskusteluissa Jormakan kanssa oli hienoa huomata pelaajan palo ja kova motivaatio palata kotiin Jyväskylään, Mälkiä jatkaa.

– Hieno homma, että päästiin JYPin kanssa sopimukseen. Täältä mä olen lähtenyt, joten erittäin kiva palata kotiin!, Pekka Jormakka kommentoi.

– Viimeksi kun täällä pelasin, niin lähtökohta oli se, että JYP pelaa aina mestaruuksista ja mitaleista. Kyllä mä siitä lähden, että palautetaan JYP sinne minne se kuuluu ja pelataan tulevaisuudessa taas mitaleista Jyväskylässä, Jormakka naulaa.

Tervetuloa kotiin Jore!

Näe Jormakan kotiin paluu LähiTapiola Areenalla – ensi kauden kausikortit ovat myynnissä nyt osoitteessa: https://www.ticketmaster.fi/event/340677