Mikko Viitanen käy läpi JYPin muutoksia ja odottaa kovaa Liiga-kautta

JYP pelaa kauden ensimmäiset ottelunsa viikonloppuna Tampereella, kun hurrikaaninutut osallistuvat Tampere Cupiin. Perjantaina vastassa on HPK ja lauantaina vastaan asettuu joko Ilves tai Tappara. Myös urheilutoimenjohtaja Mikko Viitaselle käsillä on innostavat ajat.

– Koko ajan on ollut sellainen fiilis, että alkaisipa kausi. Odottavaisin mielin kohti Tampere Cupia ja siellä näkee, että mihin suuntaan ryhmä muokkautuu ja ketkä pääsevät yllättämään.

Innostusta uuden kauden koittaessa lisää se, että edellisen kauden jälkeen on tullut paljon muutoksia. Uusitun strategian puitteissa muutoksia on nähty niin Liigan kuin junioritoiminnan puolella.

Näkyvimpiä uusia asioita ovat olleet kovat värväykset pelaajistoon ja uusittu valmennusryhmä.

– Minulla on joukkueesta luottavainen fiilis. Joukkueeseen on saatu monipuolista taitoa. Katsomme myös kriittisin silmin, miten joukkuetta voi parantaa, Viitanen toteaa.

– Jukka on huippuluokan ammattilainen. Iso kiitos hänelle, että on halunnut jeesata myös minua. Meillä on äärimmäisen hyvä kommunikaatio keskenään, ja juttelemme joukkueen asioista lähes päivittäin.

Liigan alkuun on aikaa noin kuukauden verran, jonka aikana JYPin joukkue tulee viettämään tiiviisti aikaa yhdessä. Samalla joukkue yhtenäistyy ja johdolle kertyy arvokasta dataa, siinä missä joukkue menee myös suhteessa muihin Liiga-joukkueisiin.

Syyskuun puolivälissä onkin alkamassa todella kovatasoiseksi povattu Liiga-kausi. Nimekkäät pelaajavahvistukset useisiin seuroihin ovat herättäneet voimakasta mielenkiintoa Liigaa kohtaan.

– Aiempiin kausiin nähden Liigaan on tullut laatupelaajia ja joukkueet ovat vahvistuneet. Olemassa on ainekset hyvään kauteen, ja uskon, että mukana on monta laadukasta joukkuetta, Viitanen sanelee.

Videolla Mikko Viitanen avaa tarkemmin muutosten kevättä ja kesää. Myös Liiga-joukkueen suunnitelmat ennen runkosarjan alkua paljastuvat.

Kausikortit nyt myynnissä: jypliiga.fi

#meollaanJYP