JYP – Tartu kiekkotarinaan

JYP mukana isien iltasatuviikko -kampanjassa
Isänpäiväviikko on isien oma iltasatuviikko, jolloin nostetaan esille miehiä ja isiä lukijoina ja kannustetaan miehiä tarttumaan kirjaan ja lukemaan lapsille. Esimerkki on tutkitusti yksi keskeinen tapa saada lapset innostumaan kirjoista ja lukemisesta ja tämän takia lukevan miehen malli on erityisen tärkeää pojille. Myös JYP haluaa korostaa lukemisen tärkeyden merkitystä lapsen ja nuoren kehityksessä osallistumalla kampanjaan.
Miesten lukemisen mallia näyttivät JYPin liigajoukkueesta maalivahti Eetu Laurikainen sekä hyökkääjät Petrus Palmu, Samuli Ratinen ja Julius Nättinen. Pelaajat osallistuivat JYP G-juniorijoukkueen harjoituksiin lukemalla ensin pukukopissa junioreille Roope Lipastin kirjoittamaa Lätkä-Laurin jääkiekkokirjaa siten, että jokainen pelaaja luki kirjaa tietystä teemasta. Tämän jälkeen siirryttiin jäälle, jossa kirjasta luetut teemat esiteltiin käytännön muodossa. Teemoina oli mm. laukaus, luistelu, maalivahdin rooli sekä yleinen jääkiekkosanasto.
Junioripelaajien näkökulmasta kohtaaminen Liigapelaajien kanssa oli samaan aikaan sekä jännittävä että innostava.
-Oli tosi jännittävää ja mahtavaa tavata JYPin pelaajia sekä olla heidän kanssaan lukuhetkessä sekä tietysti jäällä, 7-vuotias Siiri Rautiainen kertoo.
Pelaajien ohjaamissa pienissä harjoituksissa juniorit kuuntelivat tarkkaan ja tekivät harjoitteet idoliensa perässä.
-Tosin kun laitettiin kiekkoa ränniin, niin ensin oli kuusi junnua ja lopulta enää kaksi. Taisi olla tylsää hommaa, Samuli Ratinen nauraa.
Hänestä oli virkistävää lukea lapsille, kun lastenkirjoja ei ole tullut luettua hetkeen.
-Kaikki autokirjat olivat pienenä kovassa huudossa, Samuli kertoo lapsuuden kirjamuistoistaan.
Myös JYP juniorit Ry:n puolella kyseinen kampanja nähtiin erittäin merkityksellisenä.
-Tämä nostaa hymyn huulille niin lapsilla, kuin aikuisilla. Yksi junioritoimintamme arvoista on kasvatuksellisuus. Jääkiekko on parhaimmillaan korvaamattoman arvokas kasvualusta. JYP -pelaajien vierailu junnutreeneissämme tukee upeasti ajatustamme siitä, että jääkiekkoharrastus voi olla väline ja kannustin myös muiden tärkeiden taitojen oppimiseen ja innostamiseen. Junnut kiittävät kampanjan organisoijaa, JYP:iä ja erityisesti esimerkillisiä ammattipelaajia, kommentoi JYP Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Lauri Karhunen.

Videon toteutuksessa olivat mukana JYPin pelaajien lisäksi JYP Juniorit, Tartu Tarinaan -hanke, Jyväskylän kaupunki, Suomen Vanhempainliitto, Lukuliike ja JYPin kuvaaja Jiri Halttunen.

Isien iltasatuviikko on osa Suomen Vanhempainliiton organisoimaa valtakunnallista Kiedo meidät tarinaan -lukukampanjaa, jonka tarkoituksena on tuottaa lapsille ja nuorille lukevan miehen mallia! Lukulähetykset julkaiseva Tartu tarinaan -hanke on Suomen Kulttuurirahaston Keski-Suomen rahaston rahoittama hanke, jonka toteuttavat Niilo Mäki Instituutti, Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri ja Jyväskylän kesäyliopisto. Hankkeen päätavoitteena on auttaa lapsia ja perheitä löytämään lukuilo.