Robert Rooba palaa JYPiin

JYP on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen hyökkääjä Robert Rooban kanssa. Rooban sopimuksen jälkimmäinen vuosi sisältää ulkomaan option.

Rooba muistetaan Jyväskylässä hyvin, sillä mies kiekkoili hurrikaaninutussa viiden kauden ajan vuosina 2016–21. Näiden vuosien aikana virolaiskiekkoilija pelasi JYPissä lähes 400 peliä ja juhli CHL-mestaruutta sekä SM-pronssia, mutta kaupunkiin muodostui myös erityinen suhde.

– Viisi vuotta on pitkä aika ihmisen elämästä ja varsinkin jääkiekkoilijan urasta. Sen takia Jyväskylästä voi puhua toisena kotinani, johon on kiva palata. Olen aina ollut kiitollinen siitä tavasta, jolla minut aikanaan otettiin vastaan, kun tulin Jyväskylään, Rooba muistelee.

– Viime vuodet ovat olleet JYPille vaikeita, mutta silti kannattajat ovat jaksaneet kannustaa. Minulla on vahva usko, että kelkka alkaa kääntyä ja olemme jonkin suuren äärellä. Haluan, että kaikki lähtevät tälle matkalle meidän mukaamme.

Rooba murtautui Liigan huipulle viimeisellä kaudellaan, kun hän iski 30 maalia. Nousu uudelle tasolle tiesi myös lähtöä ulkomaille, ja viime kausi kului KHL:n Severstal Cherepovetsissa. 39 ottelussa syntyi tehot 5+2=7.

– Kun viimeksi lähdin, oli uuden haasteen aika. Venäjällä menin oman mukavuusalueeni ulkopuolelle ja illasta toiseen jouduin todistamaan ja haastamaan itseni. Joukkueemme operoi pienellä budjetilla, mutta pärjäsimme silti hyvin. Oli hienoa nähdä, miten homma toimi, kun kaikki hoitivat roolinsa, sitä oppia haluan tuoda myös JYPiin.

– Henkinen puoli on suurin osa urheilua, sillä saralla tuli isoja harppauksia ja kasvoin niin ihmisenä kuin urheilijana. KHL on todella kova sarja, joten vuoden kun siellä pelaa, väkisinkin oppii uusia asioita myös jääkiekkoilullisesti.

Rooba kiekkoili KHL-kauden jälkeen myös Viron paidassa 1B-divisioonan MM-kisoissa, joissa Viro ylsi minimitavoitteeseensa ja piti sarjapaikan. Nyt “Robi” lataa akkuja lomailun merkeissä ja liittyy kesällä JYPin joukkueen mukaan.

– Lähiviikkoina vietetään hieman enemmän aikaa golf-kentillä ja ladataan akut sitä varten, että valmistaudutaan uuteen kauteen. Sitten luodaan hyvä pohja sille, että ollaan valmiina ensi kauteen, Rooba kertoo kesäsuunnitelmistaan.

Kausikortit 22-23 nyt myynnissä: www.jypliiga.fi

Robert Rooban kummiyritys kaudella 2022-2023 on Nosto ja Kuljetus Ruuska Ky.

Video by: KayAre Productions
Music: villemdrillem, boipepperoni – drill(em)