JYP – Apua ajoissa!

JYP tukee Apua Ajoissa! -hanketta.

Apua ajoissa! – hanke on osa kansallista mielenterveysstrategiaa ja itsemurhien ehkäisyohjelmaa, jonka tarkoituksena on ehkäistä itsemurhia Etelä-Savon ja Keski-Suomen alueella. Hanke on osa Etelä-Savon soteuudistusta ja hanketta toteutetaan yhdessä, Essoten, Keski-Suomen sairaanhoitopiirin, Jyväskylän kaupungin, Sovatek -säätiön, Kriisikeskus Mobilen ja Mikkelin kriisikeskuksen kanssa.

Vuosittain itsemurhaan kuolee noin 800 suomalaista. Tilastoissa Etelä-Savo ja Keski-Suomi ovat maamme kärkijoukoissa. Tästä syystä JYP on ensimmäisenä urheiluseurana mukana tukemassa Apua Ajoissa! -hankkeen sanomaa ja haastaa mukaan myös muut alueen urheilujoukkueet.

Apua ajoissa! – hankeen pääviestinä on; Aavista, puutu ja uskalla auttaa. Sanomaan kiteytyy se, että itsemurhien ehkäisyyn puuttuminen on meidän jokaisen asia ja apua itsetuhoisuuteen on saatavilla. Itsemurhien ehkäisyn kannalta puheeksi ottamisen kynnys tulisi madaltua ja kehittyä tulevaisuudessa kansalaistaidoksi. Tätä haastaa erityisesti suomalaisen yhteiskunnan vallitseva puhumisen – tai pikemminkin vaikenemisen kulttuuri. Usein nimittäin itsetuhoisista ajatuksista kysyminen voi olla vaivaannuttavampaa kysyjälle kuin itse kysymykseen vastaajalle. Kuitenkin jokainen meistä voi olla se, joka ensimmäisenä tai ainoana huomaa, ettei kaverilla kaikki ole kunnossa.

Lue lisää hankkeesta: https://etela-savo.fi/muutosohjelma/apua-ajoissa-hanke/