JYP – Risto Korpela

Haastattelussa JYPin toimitusjohtaja Risto Korpela.

JYP on rakentanut kolmen vuoden JYP2025-strategian, jonka tavoitteena on nostaa seura takaisin suomalaiselle jääkiekkohuipulle. Seuran tilasta ja toiminnasta on tehty analyysi, jonka pohjalta on valikoitunut kolme pääkohtaa, joita lähdetään kehittämään.

1. Vahva urheilussa
Liigajoukkueen rakentamiseen panostetaan rahallisesti viime vuosia enemmän ja terävöitetään joukkueen rakentamisen tavoitteita. Pelaajien laatu, JYP-tausta sekä kotimaisuus tulevat olemaan tärkeitä kulmakiviä lähivuosien JYP-joukkueiden rungon kokoamisessa.

Toinen urheilustrategian kulmakivi on yhtenäisen urheilulinjauksen luominen läpi JYP-organisaation, aina junioreista liigatasolle. JYP rakentaa tieteeseen perustuvan valmennuslinjan, joka kasvattaa JYP-pelaajista urheilullisia ja kunnianhimoisia pelaajia, jotka hahmottavat nopeasti pelin muuttuvat tilanteet ja osaavat ratkaista ne pelin etenemisen kannalta oikein.

2. Vahva digissä ja datassa
Uudella strategialla JYP Jyväskylä Oy haluaa vahvistaa omaa myyntiään, markkinointiaan ja muuta taustatoimintaansa. Tavoitteena on luoda lisää merkitystä ja arvoa JYP-kannattamiselle ja JYPin yhteistyökumppaneille koko Keski-Suomessa.

Ammattiurheiluorganisaation tulee tuntea asiakkaansa ja kannattajansa entistä paremmin, jotta oikeanlaista markkinointia ja viestintää voidaan kohdentaa nykyistä tarkemmin. JYP hakee myös uutta liiketoimintaa dataa ja digitaalisuutta hyödyntämällä.

3. Vahva uudella Hippoksella
Kolmas uuden JYP2025-strategian kulmakivi on JYPin kaikkien toimintojen tehostaminen Hippoksella. Ottelutapahtumien elämyksellisyyttä halutaan lisätä niin pelin kuin oheistoimintojenkin avulla. JYPillä on suunnitelmat kaikkiin kolmeen Hippoksen tulevaisuusvaihtoehtoon eli Hippos-hankkeen toteutumiseen, pelkkään nykyisen LähiTapiola Areenan saneeraukseen tai jopa siihen, että kaikki jatkuu Hippoksella vuoden 1982-retrohengessä. JYP haluaa olla aktiivinen järjestämään tapahtumia Hippoksella myös ottelutapahtumien ulkopuolella.

Uuden strategian voimin JYP haluaa olla koko Keski-Suomen entistä paremmin yhteenkokoava voima. Strategian toteutumista tarkastellaan aktiivisesti, ja valmius muutosten tekoon tilanteen niin vaatiessa on olemassa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen