JYP – Ville Nieminen

JYPin uudistunut valmennusryhmä on täynnä mielenkiintoisia nimiä, eikä heistä vähiten tunteita herättävä ole Ville Nieminen. Värikkäänä persoonana niin kaukalossa, penkin takana, kuin hallin ulkopuolellakin tunnettu Nieminen palaa valmennustehtäviin puolentoista vuoden tauon jälkeen.

Kun virityksiä Jyväskylään alkoi olla, mietintää ei tarvinnut pitkään tehdä.

– Asiaa ei tarvinnut pyöritellä yhden yhtä hetkeä. Kun tunnustelu alkoi, oli ihan selvää, että kassit oli jo pakattuna, Nieminen sanoo.

Nieminen aloitti valmennusuransa Keski-Suomessa Mestiksen puolella, kun hän valmensi KeuPa HT:ta yhden kauden ajan. Kytköksiä Jyväskylään riittää muutenkin, ja uusi kotikaupunki kerää kehuja.

– JYPistä ja samalla koko kaupungista jää yhteisöllisyyden ja turvallisuuden tunne seurana ja organisaationa. Keuruulla oltiin tekemisissä JYP-taustaisten pelaajien kanssa, ja muistan sen sielun ja suhtautumisen urheiluun, mikä heillä oli, ”Nemo” tuumaa.

Mies saapuu JYPiin apuvalmentajaksi tutun miehen valmennusryhmään. Yhteistä historiaa Jukka Rautakorven kanssa on jo vuosikymmenten ajalta, sillä Nieminen aloitteli uraansa SM-liigapelaajana, kun Rautakorpi tuli Tapparan päävalmentajaksi kaudella 1995–96.

– Välillä on ollut värikästäkin. Olemme tykänneet aina prosesseista ja olemme keväällä voittopuoleisesti olleet pelaamassa. Hänestä näkee yhä saman liekin valmentamiseen, Nieminen muistelee.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen