JYP – Joakim Kemell

Jos päättyneen kauden hurrikaaniryhmästä pitäisi nostaa yksi hahmo esille, monen vastaus olisi todennäköisesti Joakim Kemell. 18-vuotias hyökkääjä nousi ryminällä kiekkoa seuraavan Suomen tietoisuuteen syksyllä tekemillään maaleilla.

Monivaiheisen kauden päätteeksi Kemell valittiin myös Liigan tulokkaaksi, mikä oli arvokas tunnustus tehdystä työstä. Jarmo Wasaman muistopalkinto oli edellisen kerran tullut Jyväskylään kaudella 1985–86, kun Risto Kurkinen pokkasi pystin.

– Hieno palkinto, jonka avosylin otan vastaan. En ole noin värikästä kautta nähnyt. Kausi oli todella opettavainen, mutta mukana oli paljon hyviäkin hetkiä, Kemell lausuu.

Liiga-kauden päätyttyä Kemellillä on riittänyt kiireitä. Nuorukainen pelasi alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa, joista Pikkuleijonat palasi kotiin pronssimitalien kanssa. Kesän alkuun nuori hyökkääjä suuntasi valtameren taakse Buffaloon, missä pidettiin testitapahtuma tulevaa NHL:n varaustilaisuutta silmällä pitäen.

Tilaisuudessa pelaajien fyysinen kunto testataan ja seuroilla on mahdollisuus haastatella tulevan varaustilaisuuden varattavia pelaajia.

– Sain esimakua siitä, miten hommat siellä tehdään. Painotin sitä, että halusin olla oma itseni ja tehdä testit täysillä. Varauskesänä on aika paljon hässäkkää joka suuntaan. Ainakin kiireisin kesä on edessä. Unohtamattomia juttuja, kun sinne pääsee, peluri summaa.

Vaikka Kemell on ollut paljon poissa Jyväskylästä, ei joukkueen uusiutuminen ole voinut jäädä huomaamatta. Uusiutunut valmennusryhmä sekä joukkueen nimekkäät hankinnat keräävät nuorukaiselta kehuja.

– Täällä on kova taso, minkä takia pitää kilpailla pelipaikasta. Uuden valmennusryhmän myötä hommat ovat vähän muuttuneetkin. Tykkään Villestä, kun osaa antaa pieniä neuvoja ja Jukan kanssa on helppo puhua kaikesta. Meillä on kova vaatimustaso, mikä vie varmasti joukkuetta eteenpäin.

Katso videolta tarkemmin, mitä Kemell ajattelee menneestä ja tulevasta kaudesta JYPin kanssa. Videolta selviää myös se, miksi paluu harjoituksiin oli tukkoinen Amerikan-reissun jälkeen.

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: www.jypliiga.fi

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen