JYP – Jesper Lindgren

JYP on tehnyt sopimuksen puolustaja Jesper Lindgrenin kanssa. Sopimus kattaa kauden 2022-23. 25-vuotias ruotsalainen on tuttu pelaaja myös Suomen kaukaloista, sillä hän edusti HPK:ta kahden kauden ajan vuosina 2017–2019. 88 ottelussa syntyi 27 tehopistettä ja ajan kruununa oli Suomen mestaruus keväällä 2019.

– Tykästyin suomalaiseen pelityyliin, kun vietin kaksi vuotta HPK:ssa. Mestaruus oli toki tuon ajan huipennus, mutta muistan myös, kuinka vaikeaa meillä oli ensimmäisellä kaudella. Näimme toden teolla, mitä menestyminen vaatii, Lindgren sanoo.

– Olen kuullut kaupungista paljon hyvää ja tulen sinne hyvin innoissani. JYP tähtää uuteen nousuun, ja haluan olla osana sitä matkaa. Agenttini kertoi mahdollisuudesta tulla Jyväskylään ja juttelu Viitasen kanssa vakuutti minut, että on JYP on hyvä paikka minulle.

Urheilujohtaja Mikko Viitanen odottaa Lindgrenistä JYPin alakerran profiilipelaajaa.

– Jesper on kiekollisesti pätevä pelaaja, joka on osoittanut pystyvänsä tuottamaan tulosta tehopisteiden muodossa. Hänen yleispelaamisensa on myös parantunut. Uskomme, että JYPissä hän pystyy jälleen ottamaan askelta eteenpäin ja parhaat pelivuodet ovat vielä edessäpäin. Uskomme, että hän pystyy täyttämään hänelle asetetut saappaat ja olemaan myös hyvä pelaaja ylivoimalla.

HPK-vuosien jälkeen Lindgren lähti Pohjois-Amerikkaan Toronto Maple Leafsin organisaatioon, jonka neljännen kierroksen varaus hän on kesältä 2015. Mies edusti AHL-seura Toronto Marliesia 31 ottelussa, joissa syntyi tehot 1+9.

Tuosta matka jatkui Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, jolla hän on kiekkoilut kaksi edellistä kautta MODO Hockeyn ja IF Björklövenin riveissä. 77 ottelussa syntyi tehot 11+44. Jälkimmäinen kausi kasvattajaseura Björklövenissä päättyi Allsvenskanin loppuotteluihin, joissa HV71 oli parempi otteluvoitoin 4–2.

Kaudet ovat olleet Lindgrenille opettavaisia, ja hän kokee palaavansa Suomeen parempana pelaajana.

– Minulla on ollut loukkaantumisia viime kausilla, mikä on kasvattanut minua pelaajana ja ihmisenä. Haluan pelata hyvää kokonaisvaltaista peliä, puolustuspelaamiseni on selvästi kehittynyt. Vahvuuteni ovat silti hyökkäyspäässä, ja haluankin olla tehokas pelaaja ylivoimalla.

Lindgren saapuu Suomeen myöhemmin kesällä. Ennen sitä suunnitelmat ovat melko perinteisiä.

– Kesään kuuluu paljon harjoittelua, mutta totta kai myös golfin pelaamista sekä kalastusta, mies toteaa.

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä! Hyödynnä nopean ostajan etu: www.jypliiga.fi

#meollaanJYP