Kyle Platzer haluaa auttaa JYPiä menestymään

JYP haali sentteriosastolleen yhden viime kauden Suomen mestarin, kun Kyle Platzer siirtyy Tampereelta Jyväskylään. Kausina 2019–2021 KooKoota ja viime kaudella Tapparaa edustanut kanadalaishyökkääjä on ollut merkittävä palanen molemmissa joukkueissa, ja haluaa olla sitä myös tulevan kauden JYPissä.

Viime kauden mestaruus ei ole tehnyt miestä kylläiseksi, pikemminkin päinvastoin. Senkin takia edessä on tärkeät viikot, kun JYPin yhteiset harjoitukset ovat alkaneet ja ensimmäiset harjoituspelit odottavat ensi viikonloppuna Tampere Cupissa.

– Viime kauden mestaruus ja lyhyt kesä ovat tehneet minusta ehkä vielä nälkäisemmän. Muistan ne tunteet ja haluan tuntea ne tunteet uudelleen. Edessä on rankat viikot ennen Liiga-kauden alkua, mutta ne ovat tärkeitä myös joukkueen yhtenäistymisen kannalta, Platzer sanoo.

Mestaruus Tapparan kanssa ei ollut hänen ensimmäisensä, sillä hän voitto Kanadan junioriliiga CHL:n mestaruuden vuonna 2012 London Knightsissa. Joukkueen nimilista oli vakuuttava, kun mukana oli useita nykypäivän NHL-pelaajia, mukaanlukien muuan Olli Määttä.

– Olimme lapsia, jotka pitivät hauskaa ja on ollut hauskaa nähdä, kuinka moni pelaaja on onnistunut pelaamaan upean uran. Olli oli hyvä tyyppi, en ole tavannut suomalaista, josta en pitäisi, hyökkääjä muistelee.

27-vuotias sentteri tiedostaa, että JYPin ympärillä pöhisee positiivinen energia ja odotukset tulevaan kauteen ovat korkealla. Viime kaudet ovat olleet hurrikaaninutuille vaikeita, ja nyt odotetaankin kurssin kääntymistä.

– Joukkueessamme on paljon syvyyttä ja haluamme menestyä. Palaamalla pudotuspeleihin haluamme tuoda kannattajille aihetta kannattamiseen.

Mitä Platzer odottaa itseltään ensi kaudella? Entä kenestä JYPin pelaajasta saattaisi olla pelaaja-agentiksi? Näistä ja paljon muusta keskustellaan Kyle Platzerin haastattelussa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen

#meollaanJYP

Kausikortit 2022-2023: www.jypliiga.fi