JYP – Eetu Laurikainen

JYP on tehnyt yksivuotisen sopimuksen maalivahti Eetu Laurikaisen kanssa. Laurikainen on seuran oma kasvatti, joka on kiekkoillut Jyväskylässä viimeksi kaudella 2019–2020.

29-vuotias Laurikainen on pelannut Liigassa yhteensä seitsemällä kaudella JYPin, Bluesin ja viimeisimpänä HPK:n riveissä. Kaudella 2021–22 hän pelasi HPK:n maalilla 44 ottelua torjuntaprosentilla 91,9. Uran kirkkaimmat saavutukset ovat A-nuorten mestaruus keväällä 2011 ja CHL-voitto JYPissä talvella 2018.

– “Edi” on tasonsa ja taustansa vuoksi meille kiinnostava pelaaja, mutta hän tuo meidän joukkueeseemme myös aikuismaista ammattilaispelaajan esimerkkiä. Hän on Liigatasolla voittava maalivahti ja tähän hetkeen sellainen ykkösvahti, jota seura tarvitsee, Mikko Viitanen kommentoi.

– Voidaan puhua kotiinpaluusta. Innolla tulen takaisin Jyväskylään, JYPille on aina paikka minun suunnitelmissani. Jyväskylään tarvitaan menestyvää kiekkoseuraa ja nyt lähdetään tekemään uutta nousua. Oma roolini on tuoda rauhaa joukkueen tekemiseen ja ottaa kiekkoja kiinni, Laurikainen kommentoi.