One more year! Jerry Turkulainen jatkaa hurrikaanipaidassa!

JYP on kiinnittänyt tutun pelaajan ensi kauden joukkueeseensa, kun Jerry Turkulainen jatkaa hurrikaanipaidassa. Sopimus kattaa kauden 2022-2023.

Turkulaisen oli määrä suunnata ensi kaudeksi ulkomaille, mutta viimeisten kuukausien aikana uusiutunut markkinatilanne muutti suunnitelmia.

– Rakensimme joukkuetta sen varaan, että Jerry siirtyy ulkomaille. Kevään tapahtumat ovat kuitenkin muuttaneet markkinatilannetta merkittävästi. Jossain vaiheessa aukesi mahdollisuus pitää hänet Jyväskylässä, ja sopimus syntyi aika nopeiden neuvottelun jälkeen. Hän varmasti näkee myös meille rakentuvan vahvan joukkueen, johon Jerry on hyvä palanen, urheilujohtaja Mikko Viitanen kertoo.

– Tunnemme pelaajan läpikotaisin ja toisinpäin. Jerry on näyttänyt pystyvänsä olemaan tulosta tekevä, johtava pelaaja Liigassa. Hänellä on yhä potentiaalia nousta vielä kovemmalle tasolle.

23-vuotias Turkulainen on kiekkoillut JYPin organisaatiossa C-juniori-ikäisestä saakka. Liiga-ympyröihin hyökkääjä murtautui kaudella 2016–17 ja vakiinnutti heti paikkansa edustusjoukkueessa. Kuuden Liiga-kauden aikana pelejä on kertynyt 327 kappaletta, joissa on syntynyt tehot 68+135=203. Turkulainen on voittanut JYPissä Liigan pronssia keväällä 2017 ja CHL-mestaruuden talvella 2018.

– On ilo ja kunnia pukea JYP-paita päälle. Kukaan ei osannut kuvitella, mihin maailma on viimeisten kuukausien aikana mennyt. Matkalla oli moniakin vaihtoehtoja, mutta Jyväskylä on aina ollut minulle erityinen paikka ja niin sanottu koti, pelaaja iloitsee.

– Suunta, mihin rosteri on muovautunut herättää positiivisia fiiliksiä. Uskon, että JYP tulee menemään paljon eteenpäin raskaista vuosista ja JYP pumpataan sinne, minne se kuuluukin.

JYPiin on palannut useita Turkulaiselle tuttuja pelikavereita, joista esimerkiksi Juuso Puustinen ja Robert Rooba ovat hänen vanhoja ketjukavereitaan. Myös tuttujen pelikaverien kanssa pelaaminen innostaa Turkulaista. Kiekkoilijan arjesta on tullut pieni irtiotto, jonka jäljiltä hän odottaa innolla jo alkavaa kautta.

– Olen katsonut MM-kisoja, enkä ole ollut mukana joukkueessa tai käynyt jäällä, joten kädet kyllä syyhyävät. Eiköhän laiteta homma rokkaamaan ja nähdään hallilla, kun kausi taas käynnistyy, mies viestittää faneille.

Jerry Turkulaisen kummiyrityksenä jatkaa edellisten vuosien tapaan Skydda.

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: www.jypliiga.fi

#meollaanJYP