JYP – Jerry Turkulainen

JYP julkaisi tänään, että uusvanha hurrikaanikasvo Jerry Turkulainen jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Ovet paluulle JYPiin olivat auki, mutta tarkoituksena oli paluun tapahtuvan vasta myöhemmässä vaiheessa.

Turkulainen oli maanantaina ensimmäistä päivää joukkueen mukana valmistautumassa tulevaan kauteen. Samalla tutuksi tuli myös uusi, Jukka Rautakorven johtama valmennusryhmä.

– On ollut niin sanotusti luppoaikaa, kun harjoitellut itsekseen. On ollut mukavaa päästä taas hommaan kiinni ja joukkueeseen mukaan, Turkulainen aloittaa.

– Tuntuu, että harjoitellaan nimenomaan voittamista varten. Siitä tässä kuitenkin on kyse, että voitetaan ja ollaan parhaimmillamme joka ilta.

Hyökkääjä kuvailee, miten maailman tilanne on mullistanut myös kiekkokarttaa, kun eurooppalaisia pelaajia ei enää juuri KHL:ssä pelaa ja muihin Euroopan sarjoihin on tällä hetkellä todella kova tunku.

– KHL:stä on vapautunut paljon hyviä pelaajia, jotka ei varmaan tälläkään hetkellä tiedä, missä tulevat pelaamaan. Pelipaikkoja piti olla hyvin tarjolla, mutta sitten se kääntyikin toisinpäin.

Vaikka Turkulaisen seura pysyykin lopulta samana, kääntyy JYPissä uusi sivu. Koventunut kokoonpano ja useamman tutun pelikaverin paluu on saanut myös nuoren hyökkääjän kädet syyhyämään. Kaudella 2016–17 hurrikaaninutussa debytoinut Turkulainen on kasvanut vuosien varrella niin kaukalossa kuin ulkopuolella, ja ensi kaudella haussa on jälleen se uran paras kausi.

– Silloin kun keski-ikä oli kolmen kympin paikkeilla, en tullut ihan hölösuuna kooppiin. Minun piti vähän miettiä, mitä sanon ja mitä teen. Koen, että olen mennyt pelaajana eteenpäin ja päässyt myös maajoukkueen mukaan, Turkulainen muistelee.

– Ollaan oltu pohjasijoilla, ei voitettu pelejä ja homma ei natsannut. On iso motivaatio, että nyt rakennettaan uutta. Haluan olla mukana puristamassa JYPiä, sinne mihin se kuuluu.

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: www.jypliiga.fi

#meollaanjyp

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen