JYP – Janne Pekkarinen

JYPin uudessa valmennusryhmässä vastuun video- ja maalivahtivalmennuksesta kantaa uusvanha jyppiläinen Janne Pekkarinen. 34-vuotias oululainen saapui JYPin junioreihin pelaamaan 2000-luvun alkupuolella, ja kun peliura päättyi A-junioreihin, jatkoi hän Jyväskylässä juniorivalmennuksessa.

Tuon jälkeen Pekkarinen on nähnyt maailmaa monelta kantilta. Pestejä on ollut niin Itävallan liigoissa kuin Viron maajoukkueissa, ja ensi kaudella hän on ensimmäistä kertaa Liiga-seuran maalivahtivalmentajana.

– Jyväskylä on ollut sellainen pääkallopaikka koko ajan. Tavoitteena on ollut, että jos mahdollisuus tulee, haluan tulla antamaan takaisin siitä, mitä seura on minulle antanut, Pekkarinen kertoo.

– Maalivahtipuolen valmennus on yksilövalmennusta, johon oma persoonani sopii hyvin. Maalivahtivalmennus on prosessi, jota viedään monta vuotta ja yhteistyö saattaa jatkua, vaikka oltaisiin eri joukkueissa. Minulla on edelleen hirveä hinku pelata, mutta tämä on lähimpänä sitä pelaamisen tunnetta. Kun näkee sen valmennettavan onnistumisen, siitä tulee sama tunne kuin omista onnistumisista pelatessa.

Kun Pekkarinen valmensi JYPin junioreita, tutuksi tuli myös Eetu Laurikainen, joka edustaa hurrikaaniryhmää ensi kaudella.

– Muistan hänet pienenä jätkänä ajalta, kun hän oli noin 15-vuotias. Kilpailuhenkinen maalivahti. Aina kun raitapaita tulee kentälle ja poppari haisee, sarvet kasvavat päähän. Panokset nostavat hommaa uudelle tasolle, valmentaja muistelee.

JYPin ensi kauden maalivahtitrio on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Usein narratiivi ohjautuu siihen, että nuoremmat oppivat kokeneemmilta, mutta “Jovan” mukaan asetelma voi olla myös toisinpäin.

– Maalivahdit oppivat toisiltaan paljon, kun päivittäin treenataan ja keskustellaan. Toisilla ikä on tuonut pelaamiseen rauhaa ja siitä pystyy imemään oppia. Toisinpäin käännettynä nämä nuoremmat ovat päässeet valmentautumisen kautta kiinni moderniin peliin, joten myös “Edi” pystyy varmasti sieltä imemään oppia.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen

Kausikortit 2022-2023 nyt myynnissä: wwwjypliiga.fi

#meollaanJYP