JYP – Jukka Rautakorpi

Pitkään kahvipöydissä pyöritelty asia on nyt julkinen: Jukka Rautakorpi on JYPin seuraava päävalmentaja kolmivuotisella sopimuksella. Rautakorven paluussa Jyväskylään on myös tiettyä nostalgiaa, sillä hänen valmennusuransa alkoi Jyväskylästä 1990-luvun alussa. Rautakorpi kävi läpi junioriseuroja ennen nousua SM-Liigajoukkueen apuvalmentajaksi kaudelle 1994–95.

– Aina kun täällä käy, on tietynlainen sisäinen tunne, mikä on erilainen kuin monella muulla paikkakunnalla. Täältä on erittäin hyvät muistot ja mestaruuksiakin on juhlittu. Muistan ajan, kun JYP oli suomen paras jääkiekkoseura ja menestyimme joka tasolla, Rautakorpi muistelee.

JYPistä tie vei Tapparaan, jossa hän debytoi SM-liigapäävalmentajana kaudella 1995–96. Tapparassa Rautakorpi on viettänyt pääosan urastaan aina tähän päivään saakka, mutta kokemuksia löytyy myös niin eri joukkueista kansallisella kuin kansainvälisellä tasolla.

Maailmaa on nähty myös eri rooleissa. JYPin päävalmentajaksi hän siirtyy Tapparan urheilutoimenjohtajan pestistä.

– Se on vaativaa ja haasteellista työtä, kun piti miettiä isompaa kuvaa. Urheilujohtajan työhön liitin myös valmentamista, toimittiin nuorten kanssa ja harjoituksiin ei koskaan mennyt töihin, mutta joskus kun urheilujohtajana meni esimerkiksi palavereihin, meni töihin. Olen huomannut sisältä tulevan valmentamisen palon. En muista, että koskaan olisi valmentajana tullut harjoituksiin tai peleihin ilman intoa, Rautakorpi toteaa.

Rautakorpi saapuu Jyväskylään täynnä intoa aloittamaan uutta projektia. Hänen näkemyksensä mukaan JYPissä on paljon mahdollisuuksia, mutta oikotietä onneen ei ole.

– Hyvää arkea pitää toistaa todella paljon että voi menestyä, pääluotsi toteaa.

Toimittaja: Jere Korkalainen
Kuvaus ja editointi: Jiri Halttunen