JYP löi Jukurit rankkarikisassa

JYP ylsi makoisaan voittoon lauantai-iltana Mikkelissä, kun Hurrikaani kaatoi Jukurit voittomaalikisan jälkeen maalein 3-2 (0-0, 2-0, 0-2, 0-0, 1-0). Hurrikaanipaitojen voiton takuumiehenä hääri maalivahti Markus Ruusu, joka torjui liigadebyytissään upeasti. 19-vuotias Ruusu napsi ottelussa muhkeat 46 kertaa.

– Huikea fiilis oli päästä pelaamaan eka liigamatsi. Pikkupoikana sitä katseli pelejä hallilla ja unelmoi, että tuolla olisi joskus kiva pelata. Nyt se sitten toteutui, Ruusu hehkutti debyyttiään.

JYP tuli otteluun hyvin valmistautuneena ja pelasi oivallista vieraskiekkoa ensimmäisen 10-minuuttisen ajan. Jukurit pääsi kokeilemaan ylivoimaa, mutta lähimpänä maalia oli Valtteri Hotakainen, joka kilautti alivoimalla tolppaan. Pikakomennuksen veräjänvartijaksi saanut Ruusu oli maalillaan eleetön ja otti isoja koppeja, kun kotijoukkue lisäsi kierroksia erän loppua kohden.

– Kyllä itsellä riitti hommia ihan kivasti. Pääsin hyvin peliin sisään, kun heti alkuun tuli paljon torjuntoja. Uskomaton fiilis oli pelata. Halli oli täysi ja koko ajan huuto päällä. Siitä ei voi kuin nauttia, Ruusu sanoi.

Toisessa erässä JYP oli murhaavan tehokas maalipaikoissaan. Avausmaali syntyi ylivoimalla, kun Jani Tuppurainen karkasi Mikko Kaltevan hienosta syötöstä läpiajoon. Kovassa vireessä oleva ”Allu” iski kiekon maaliin entisen JYP-vahdin Sami Rajaniemen mailakäden kainalosta. Hetkeä myöhemmin oli puolestaan Ossi Louhivaaran vuoro heiluttaa verkkoa. Louhivaara niittasi kiekon tyylikkäästi yläpesään.

Päätöserässä JYP joutui kahdesti alivoimalle. Jukurit pyöritti hyvin, mutta liigadebyyttinsä tehnyt Ruusu otti ison nipun tärkeitä torjuntoja. Jukurit kuitenkin kampesi itsensä maalin päähän, kun ajassa 54.07 Zach Budish survoi kiekon maalin edustalta sisään.

Kolmen pisteen voitto lipesi JYPin käsistä, kun pari minuuttia ennen päätössummeria Janne Ritamäki tasoitti pelin Jukureiden pelatessa ilman maalivahtia. Jatkoajalla ei osumia nähty, joten edessä häämötti voittolaukauskilpailu. Voittaja etsittiin pitkän kaavan mukaan, kun Joonas Nättinen ratkaisi taiston vasta kuudennessa parissa. Nättinen osui myös aiemmin rankkarikisassa.

– Kyllä meillä jäi parannettavaa monessa asiassa, vaikka voitto tulikin. Hyvin taisteltiin lopulta ne pisteet mitä oli tarjolla. Toki jäi harmittamaan, että menetettiin yksi piste, Ruusu totesi.

Kyseessä oli jo kauden viides 2-2-tasapeli, joista JYP oli hävinnyt kaikki aiemmat. Nyt napsahti makoisa voitto myös rankkarikisassa.

Hurrikaanikausi jatkuu Liigan osalta tulevana torstaina kotipubissa Synergia-areenalla, kun vastaan asettuu kovavireinen Lahden Pelicans. Liput otteluun voit hankkia TÄÄLTÄ.

Ennen Pelicans-peliä JYP vierailee tiistaina CHL-liigan merkeissä Skellefteån vieraana Ruotsissa. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen avauspelin JYP vei puhtaasti 4-0, joten toiseen taistoon Hurrikaani pääsee maukkaita lähtökohdista.