JYP palasi voittojen tielle!

JYP palasi liki viikon tauolta tositoimiin perjantaina, kun sarjanousija Mikkelin Jukurit teki ensivisiittinsä Jyväskylään. Hurrikaani raivosi mikkeliläiset kumoon maalein 3-1.

Avauserässä Jukurit karkasi johtoon, kun JYP-kasvatti Topi Nättinen laukoi vieraille johto-osuman avopaikasta. JYP sai koneen käyntiinsä viimeistään toisessä erässä, jossa se loi heti alkuun tukun hyviä maalipaikkoja. Jukureiden maalilla Sami Rajaniemi kuitenkin kesti paineen.

Päätöserässä JYP laittoi viimeisen vaihteen silmään. Tasoituksesta vastasi ylivoimalla Mikkelissä syntynyt Jerry Turkulainen. Vasta 18-vuotias väkkärämäinen laituri iski paluukiekosta todella tärkeän tasoitusmaalin.

– Mikkelin Jerry teki meille ison maalin. Olisi luullut näillä kokoonpanoilla, että joku jyväskyläläinen ratkoisi, mutta näin vaan Turkulainen teki meille tosi ison maalin, päävalmentaja Marko Virtanen herkutteli.

Turkulaisen maali vapautti viimeisetkin lukot JYPin pelistä. Hieman ennen erän puoliväliä Mikko Kalteva avasi kauden maalitilinsä niin ikään ylivoimalla. Jani Tuppurainen tarjoili viivaan ja Kalteva sivalsi kiekon ohi Rajaniemen.

– Tuli kyllä maali makoisaan paikkaan. Hieno aloittaa maalinteko tällä tavalla. Meillä oli kaikilla nyt fokus pelissä. Meillä oli hyvä treeniviikko alla. Se homma näkyy nopeasti pelissä. Niin pelataan kuin treenataan, Kalteva kommentoi.

JYPin voiton lopullisen niitin iski tyhjään rysään Valtteri Hotakainen. JYP-ikoni Tuomas Pihlman koki tunteikkaan hetken ennen ottelua, kun miehelle ojennettiin muistolaatta 600 pelatusta liigapelistä.

– Olihan se hieno hetki tietenkin, kun sain laatan. Upeeta, että olen näin monta peliä saanut pelata. Toivottavasti on vielä monta peliä edessä, kolmen Suomen mestaruuden Pihlman tunnelmoi.

JYPin peli loksahti Jukurit-kamppailussa pikku hiljaa koko ajan paremmin kohdalleen. Nyt Hurrikaani on entistä työläämpi ja sitoutuneempi yhteiseen pelisuunnitelmaan. Virtanen korosti harjoitusviikon merkitystä.

– Viimeisen kuukauden aikana vedettiin kuusi kunnon harjoitusta. Niin kova on ollut jakso. Nyt saatiin kolme harjoitusta tälle viikolle eli puolet aiemmasta. Vireystila oli nyt kova alusta asti. Toki harmittava maali kaverille alkuun, joka vaikeutti tekemistä. Ei se kuitenkaan joukkueessa näkynyt. Uskottiin koko ajan omaan hommaan. Mitä pidemmälle peli meni, niin sitä paremmin oltiin ytimessä. Lopulta saatiin kolme maalia päätöserään, Virtanen summasi.

– Ei me lähestytty asiaa niin, että on pakko voittaa. Me palattiin juurille treeneissä laadun kautta. Se siirtyy peliin. Siitä lähdettiin. Koko ajan oli nouseva trendi treeneissä. Nyt ei vaan osallistuttu peliin vaan pelattiin sitä, Pihlman puolestaan säesti.

JYP pelaa seuraavan kerran jo huomenna lauantaina. Hurrikaani matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi. Sen jälkeen ensi viikolla on edessä tärkeä CHL-pudotuspeli vieraskentällä SC Berniä vastaan. Näiden taistojen jälkeen vedetään hetki henkeä maajoukkuetauon merkeissä.