JYP ryösti pisteet Raksilasta

JYP vietti kuuden sarjapisteen Halloweenia, kun perjantaina kaatui kotijäällä Mikkelin Jukurit maalein 3-1 ja lauantaina vieraskentällä Oulun Kärpät samoin lukemin. JYP-kultakypärä Jani Tuppurainen rokotti Kärppiä pistein 1+1.

Tasaisessa avauserässä molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta maalit jäivät uupumaan. Kärpät pääsi myös pyörittämään pienen hetken kahden miehen ylivoimaa, mutta JYPin alivoima toimi hienosti. Toki myös onni oli myötä, sillä Niklas Hagman kilautti kerran JYP-maalin ylärimaan ja Mika Pyörälä tolppaan.

Toisessa erässä Hurrikaani raivosi Kärppien päädyssä. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen vei ylivoimalla JYPin johtoon, kun erää oli pelattu vain 28 sekuntia. Makoisa maali erän alkuun toi peliin energiaa ja Kärpät oli helisemässä. Erän puolivälin jälkeen JYP siirtyi kahden maalin johtoon, kun Antti Suomela tinttasi maalin edestä 2-0-osuman. Hyvän paineen ja esityön maaliin tekivät Joonas Nättinen sekä Jani Tuppurainen.Toisessa erässä Kärppien maalivahti Sami Aittokallio venyi kiekon tielle 13 kertaa Veini Vehviläisen kahta torjuntaa vastaan. Erä oli siis täysin JYPin kontrollissa.

– Mieli ja jalka oli tänään tosi virkeä. Meille varmasti teki pieni tauko hyvää. On palattu tekemisessä perusasioiden äärelle. Tänäänkin tehtiin enemmän töitä kuin vastustaja. Vieläkään ei maaleilla mässäilty, mutta toisaalta oman pään peli oli tosi hyvällä tasolla, JYP-debyyttinsä tehnyt Mikko Kuukka summasi.

Myös päätöserään JYP tuli vahvasti. Hurrikaani oli aktiivinen, ahkera ja työteliäs. Kärpät oli isoissa ongelmissa JYPin kovan karvauksen alla. Ottelun loppua kohden Kärpät sai painetta JYPin päätyyn ja lähti hakemaan kavennusta ilman maalivahtia jo kolme minuuttia ennen päätössummeria. Kärpät nousikin 1-2-tilanteeseen, kun Hagman napautti ilmasta paluukiekon ohi Vehviläisen ajassa 57.24. Kärppien pyristely loppui, kun Tuppurainen viimeisteli loppulukemat 3-1 tyhjään maaliin.

Kuukka on palannut kaukaloon vuoden tauon jälkeen. Takana on kova kuntoutusprosessi, kun saman jalan polven eturistiside napsahti poikki toistamiseen.

– Vasta aamulla kuulin, että pääsen pelaamaan. Kyllä jännitti peli kuin pikku poikana konsanaan. Mutta huikea fiilis oli pelata ja edelleen on mahtava tunne noin hienon voiton jälkeen, Kuukka hehkutti.

– Pitkä matka on kuljettu tähän pisteeseen. Tässä on tullut viimeisen vuoden aikana lähinnä pyöräiltyä. Matka on vielä kesken, sillä vasta on muutamat harjoitukset alla ja pari peliä.

Kuukka on seurannut katsomosta kynsiä pureskellen JYPin alkukauden pelejä. Nyt takataskussa on kaksi isoa voittoa, jotka varmasti tuovat itseluottamusta maajoukkuetauon jälkeisiin koitoksiin.

– Kuukauden tässä olen katsellut pelejä katsomosta. Me on pelattu välillä ihan hyvin ja taisteltu joka pelissä loppuun asti. Mä luulen, että tämän viikon tauko teki meille hyvää. Pystyttiin treenaamaan, puhumaan asioista ja palattiin perusasioissa tarpeeksi simppeliin tekemiseen, Kuukka pohdiskeli.

JYPin kausi jatkuu seuraavaksi CHL-liigan merkeissä. Ensi tiistaina Hurrikaani vierailee Bernissä fanaattisen kotiyleisön edessä neljännesvälierien avaustaistossa. Siitä viikon päästä on vuorossa toinen osaottelu Synergia-areenalla. Lue lisää lipputarjouksista TÄÄLTÄ.

Liigapelit jatkuvat maajoukkuetauon jälkeen torstaina 10. marraskuuta. JYPin vieraaksi saapuu tuolloin Eric Perrinin tähdittämä TPS. Liput tähän peliin voit hankkia TÄSTÄ LINKISTÄ.