JYP taipui KooKoolle jatkoajalla

Tehottumuus piinasi Hurrikaania perjantai-illan Oktoberfestissa. KooKoo ryösti voiton JYPin nenän edestä jatkoajalla maalein 3-2. JYPille onnistuivat Jannet Tavi sekä Kolehmainen.

– Alku oli KooKoon hyvyyttä. Olivat rohkeita ja pääsivät paineen alta pois. Pikku hiljaa meidän peli parani. Kaiken kaikkiaan hyvin tasainen peli. Meillä oli kyllä ihan riittävästi maalintekopaikkoja niin kuin oli myös kaverilla. Maalintekotehokkuutteen toivon parannusta, JYP-luotsi Marko Virtanen summasi ottelun.

Vaihderikkaassa avauserässä tilanteet vyöryivät molempiin päihin, mutta maalinteossa onnistui vain JYP. Kapteeni Juha-Pekka Hytönen käynnisti vastahyökkäyksen ja Hurrikaani karkasi 2-1-hyökkäykseen. Jerry Turkulainen löysi Janne Tavin, joka ei erehtynyt. Kovassa liidossa oleva Tavi laukoi suoraan syötöstä kiekon maalin kattoon.

Toisen erän avauspuoliskolle KooKoo onnistui kahdesti. Ensin Kai Kantolan onnekas viivaheitto pomppi ohi Pekka Tuokkolan ja tovia myöhemmin Juha-Pekka Haataja oli unohtunut maalin kulmalle. Toiseen erään lähdettiin kuitenkin tasatilantesta. JYPille tärkeän tasoituksen heti Haatajan maalin jälkeen iski Janne Kolehmainen.

JYPillä oli hurja määrä paikkoja toisessa erässä, kun muuan muassa Jerry Turkulainen pääsi kokeilemaan kahdesti ylivoimalla liki tyhjään rysään. KooKoo-vahti Leland Irving kuitenkin vei aina pidemmän kerran. Useaan kertaan Irvingia pääsi testaamaan myös Hytönen.

– Ihan oikeita elementtejä alkaa pelissä näkymään. Hyviä mylläköitä saatiin paljon, mutta ei vaan uponnut. Tappajankatsetta ja murhameininkiä pitää saada maalipaikkoihin. Paikkoja on ollut ihan riittävästi. Sitten ei myöskään saa turhauta puolustamiseen, vaikka maaleja ei tule, Janne Tavi totesi.

– En tiedä, pitäisikö koppiin kutsua shamaani vai mitä että saataisiin paikoista sisään, Tavi jatkoi velmuillen.

Peli eteni lopulta jatkoajalle, jonka alkuun JYP sai kyseenalaisen jäähyn väärästä vaihdosta. Ylivoiman aikana Josh Green ratkaisi KooKoolle.

– Ei todellakaan ollut väärä vaihto. Aika uskomaton tuomio. Enempää en halua enkä jaksa kommentoida, paraatipaikalta tilannetta seurannut Tavi kommentoi.

JYP pääsee hakemaan seuraavaa voittoa onneksi jo huomenna, kun joukkue suuntaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Kiekko putoaa jäähän kello 17.00.

– Onneksi pelataan jo huomenna. Vit…ketuttaa niin paljon vähemmän, kun saa heti yrittää uudestaan, Janne Kolehmainen sanoi.

– No mutta ei voi enää liikaa surkutella. Nyt illalla voi kiroilla mitä kiroillaan. Hallille kun tullaan huomenna, niin lataus pitää olla heti pelissä. Pelipäivä on juhlapäivä, Kolehmainen jatkoi.