Pihlmanin juhlaottelu päättyi tappioon

JYP ei onnistunut Hakametsän ryöstöretkessään lauantaina, kun Ilves kaatoi Hurrikaanin maalein 2-0 (0-0, 1-0, 1-0). JYP loi ison tukun hyviä maalipaikkoja, mutta joka kerta Ilves-vahti Hannu Toivonen veti pidemmän korren.

– Ei ollut ihan JYPin näköistä kiekkoa tänään. Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä, mutta tuloksellisesti huono. Ei saatu paikoista sisään. Sitten vähän löysättiin puolustuspelissä. Kaveri teki omista paikoistaan, Mikko Kalteva summasi.

Avauserässä JYP sai hyvin jalat liikkeelle ja loi painetta Ilveksen päähän. Kiekon sai kuitenkin maaliin vain laittomin keinoin Henri Kanninen donkaten kädellään. Toisessa erässä Ilves nosti tasoaan ja karkasi johtoon Eemeli Suomen osumalla. JYP pääsi puolestaan kahdesti ylivoimalle, mutta ilman toivottua tulosta.

Päätöserässä JYP oli lähellä maalia alivoimalla, kun ensin Mikko Salmio ja Valtteri Hotakainen karkasivat 2-1-hyökkäykseen ja hetkeä myöhemmin saman tilaisuuden käyttämättä jättivät Janne Tavi sekä Kanninen. JYP oli kolmannen erän ensimmäisen puoliskon jatkuvana uhkana Ilveksen päädyssä. Erän puolivälin jälkeen Veli-Matti Vittasmäki laukoi tamperelaisille ratkaisevan 2-0-maalin.

JYPin tehottomuus oli yksi tekijä tappion taustalla, mutta hattua täytyy myös nostaa Toivoselle. Ilves-vahti koppasi muhkeat 31 torjuntaa pitäen maalinsa puhtaana. Syntymäpäiväsankari Pekka Tuokkolalla oli kevyempi iltapuhde 16 torjunnalla.

– Pienissä asioissa pitää parantaa. Kaikkien pitäisi sitoutua täysillä puolustuspeliin. Meidän maalinteko on ollut nyt nihkeää, niin ei meillä ole varaa antaa helppoja maaleja kaverille. Oma pää pitää tilkitä tiukemmin. Siitä lähtee myös hyvä hyökkäyspeli, Kalteva sanoi.

Tuomas Pihlman ylitti lauantaina 600 liigaottelun rajapyykin. Näistä JYP-ikoni on tahkonnut kotiseurassaan 471 peliä. 33-vuotias ”Pile” pelaa 14. kauttaa Liigassa. Debyytin Pihlman teki 13. tammikuuta vuonna 2000 ja tietenkin JYPin nutussa. Pihlman on kautta aikain eniten ylivoimaosumia JYPin paidassa paukuttanut pelimies.

JYP saa seuraavaksi oivallisen tilaisuuden laittaa pelikuvioita kuntoon ja parannella kolhuja, sillä seuraava peli on edessä vasta ensi perjantaina. Tuolloin Synergia-areenalle saapuu ensi kertaa sarjanousija Mikkelin Jukurit.

– Tavallaan on hyvä tietenkin, että saa huilata ja laittaa paikkoja kuntoon. Mutta tilanne olisi sama missä vaiheessa kauttaa vaan. Paljon on toki menty. Nyt tämä kelkka pitää kääntää yhdessä, Kalteva pohti.

Liput Jukurit-taistoon voit käydä hankkimassa TÄÄLTÄ.