JYP taipui sarjakärki Tapparalle jatkoajalla

JYP saalisti yhden pisteen Tapparan vieraana Hakametsästä torstaina. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä miehekäs taistelu päättyi lopulta jatkoajalla kirvesrintojen voittoon osumin 3-2 (0-2, 0-0, 0-2, 0-1).

Avauserään Hurrikaani sai heti hyvän liikkeen ja aktiivisen karvauspelin päälle. Omassa päässä puolustuspeli toimi ja hyökkäysalueella limput laitettiin verkkoon. Ilahduttavaa oli myös uusien sankareiden esiinmarssi.

Maalinteon aloitti kuitenkin kokenut kapteeni Hytönen jo ajassa 2.55, kun mies iski lähietäisyydeltä kauden viidennen osumansa ohi Tappara-vahti Dominik Hrachovinan. JYPin hyvä työ sai sinetin erän lopussa, kun Juuso Vainio laukoi viivasta JYP-uran ensimmäisen maalinsa Liigassa. Vainion osumaan syöttöpisteen sai Micke Saari. Tehopiste oli 22-vuotiaalle hyökkääjälle ensimmäinen sekä JYPissä että Liigassa ylipäätään.

– Pelattiin ensimmäinen erä loistavaa jääkiekkoa. Toisessa erässä oltiin myös ihan hyviä, mutta Tappara sai odotetusti vähän juonesta kiinni. Siinä oli pari läpiajoa kaverilla, mutta pienellä onnella päästiin kahden maalin johdosta päätöserään, JYP-valmennuksen Ari-Pekka Siekkinen totesi.

Toisessa erässä JYP oli aluksi vahva ja pääsi muun muassa kahdesti kokeilemaan lisämaaleja ylivoimalla. Ylivoima ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut tulosta. Tappara piristyi erän puolivälin jälkeen ja oli lähellä maalintekoa, kun maalipörssi kärkimies Veli-Matti Savinainen karkasi läpiajoon. Maali jäi kuitenkin syntymättä.

Päätöserän alkuun Tappara onnistui kavennuksessa, kun Jukka Peltola ohitti Pekka Tuokkolan. Nopeasti kirvesrinnat tuli myös tasoihin, kun Savinainen pääsi pyöräyttämään kiekon verkkoon ylivoimalla. Päävalmentaja Marko Virtanen otti tasoituksen jälkeen aikalisän ja sai JYPin pelin rauhoittumaan.

– Ei ihan sitä kolmatta erää kestetty. Kaveri sai erän alkuun nopean kavennuksen ja sitten vähän onnekkaan tasoituksen. Meillä oli kyllä omat paikkamme ratkaista ottelu.

Peli eteni lopulta jatkoajalla, jonka alkuun JYPillä oli hyviä paikkoja ratkaita taistelu. Voitto jäi kuitenkin Tampereelle, kun Peltola iski illan toisensa komean syöttöruletin jälkeen jatkoajan päätösminuutilla. Loppulukemat Tapparalle siis 3-2.

– Meillä oli hyviä paikkoja jatkoajalla ja kaveri teki käytännössä ainoasta paikastaan voittomaalin.Toki se oli kyllä hieno sellainen, Siekkinen myönsi.

Tappiosta huolimatta JYP oli vieraskentällä sarjakärkeä vastaan oivassa vireessä. Kaksi peräkkäistä kotitappiota oli nollattu.

– Kaksi päästettyä maalia vieraskentällä sarjakärkeä vastaan antaa ihan hyvän lähtökohdan voittaa ottelu. Meillä oli hyvät paikkamme, mutta päällimmäisenä on mielessä tehottomuus niissä. Peli oli meiltä ihan hyvä, mutta tietenkin tappio harmittaa. Tässä tilassa joukkue kuitenkin tarvitsee voittoja, Siekkinen summaili.

– Nyt pitää vaan jaksaa keriä sitä omaa hommaa kasaan. Meidän on vain keskityttävä omaan tekemiseen ja uskottava siihen. Nyt kun on vaikea jakso menossa, niin vastustajalle tuntuu pomppivan vähän tuurimaalitkin, Siekkinen jatkoi.

Hurrikaanikausi jatkuu lauantaina Synergia-areenalla Porin Ässiä vastaan. Liput viikonlopun kiihkeään kiekkotrilleriin voit ostaa TÄSTÄ LINKISTÄ.

Ässät-peli on koko perheen kiekkotapahtuma. Lätty putoaa jäähän kello 17.00, mutta ovet Synergia-areenalle aukeavat jo 13.45. Ohjelmassa on muun muassa yleisöluistelu, jossa mukana on myös JYPin sekä JYP Akatemian pelaajia.

Perhepelissä 0-12-vuotiaat JYP-kannattajat voivat liittyä myös uuteen faniryhmä Minihurrikaaniin. Minijäälle puolestaan rakennetaan lastenmaailma, johon kuuluu pomppulinna, laukaisukisa ja kasvomaalausta sekä JYP-aiheinen piirustuskilpailu.

Nyt kaikki pienet ja isot fanit hallille kannustamaan JYP takaisin voittojen tielle!