JYP takaisin voittokantaan!

JYP palasi takaisin voittojen tielle jääkiekkoliigassa lauantaina. Riemukkaassa perhepelissä Porin Ässät kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen maalein 3-2 (2-0, 1-0, 0-2).

JYP oli kahdessa erässä täysin omaa luokkaansa. Ässät oli vailla mahdollisuuksia ja vailla maalipaikkoja.

– Kyllä peli jatkui sillä sapluunalla, millä on aloitettu viime aikoina. Alku oli meiltä erinomainen. Peli oli kuitenkin tosi hankala. Jäähyt sotki maalien jälkeen peliä, mutta saatiin tapettua ne pois. Iso kiitos alivoimalle siitä. Sitten putosi kaksi pakkia pois ja viimeiset erät viidellä puolustajalla. Se oli kovaa vääntöä.

– Painajaismainen alku vikaan erään, kun heti ekaan vaihtoon maali vastustajalle. Hienoa taistelua kuitenkin joukkueelta. Hyvin puolustettiin koko peli. Ei paljon ollut kaverilla paikkoja. Pitkästä aikaa joukkue sai palkinnon kovasta työstä, päävalmentaja Marko Virtanen summasi ottelun.

Avauserässä Hurrikaani raivosi käytännössä täydet 20 minuuttia Ässien päädyssä. Ottelun avausmaalin iski pelikiellosta vapautunut Joonas Nättinen ajassa 11.08. Antti Suomela laukoi ja hiljattain kaksivuotisen jatkosopimuksen JYPin kanssa allekirjoittanut Nättinen veti reboundin sisään. Erän loppuun ylivoimalla onnistui puolestaan Jerry Turkulainen. Janne Tavi nakkasi kauniin syötön poikki kentän ja Turkulainen pääsi iskemään suoraan syötöstä kiekon rysään.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät pelaamaan liki minuutin kahden miehen ylivoimalla, mutta tuloksetta. Erän alussa Mikko Kuukka sai päähän kohdistuneesta taklauksesta 5+20 minuutin jäähän, mikä sotki JYPin puolustajien peliä. JYP kuitenkin pelasi hyvin ja sai palkinnon 3-0-maalin muodossa ajassa 33.27, kun Tuomas Pihlman sivalsi kiekkon maalin kattoon Juha-Pekka Hytösen erinomaisesta esityöstä.

Päätöserässä Ässät sai kirivaihteen silmään, kun Simon Suorannan onnekas kavennus syntyi jo päätöserän avausvaihdossa. Niko Ojamäki toi vielä Ässät maalin päähän, mutta Hurrikaani jaksoi taistella voittoon puolustamalla upeasti.

– Ei se helpolla pidä voitto tullakaan. Kolme erää ja 60 minuuttia lasketaan. Onneksi oltiin tehty kolme maalia ekaan kahteen erään. Tekemistä meillä vielä riittää johtoasemassa pelaamisessa. Ei meidän enää tarvitse siinä vaiheessa neljättä tehdä. Pitäisi vaan pelata nöyrästi ja lyödä kiekkoa päätyyn, Hytönen totesi.

– Kaveri sai helpon ja onnekkaan maalin kolmannen erän alkuun. Se toi heille virtaa ja ohjasi liikaa meidän peliä. Näin se tuppaa pallopeleissä menemään. Monesti se hallitsee, joka hakee väellä ja vimmalla lisämaaleja. Vähän tylympi pitää olla silloin, kun johdetaan peliä, Hytönen jatkoi.

JYPin kanssa jatkosopimuksen sorvannut Nättinen oli Hytösen kanssa samoilla linjoilla.

– Mun mielestä tultiin peliin hyvin. Saatiin loistava startti. Riistettiin kiekkoja ja karvattiin hienosti. Luotiin paljon maalipaikkoja. Tänään lähes koko peli oltiin ihan ytimessä. Kaveri sai parista onnekkaasta maalista energiaa. Heillä ei käytännössä ollut maalipaikkoja ennen niitä ja nekin tosiaan onnekkaita, Nättinen mietiskeli.

– Voitto aina vapauttaa. Ei se ihmeitä tee, mutta kyllä se joukkueen sisällä tuntuu hyvältä. Tästä etsitään nyt se resepti, miten pelejä voitetaan, Nättinen jatkoi.

JYPin kausi jatkuu ensi tiistaina vieraspelillä SaiPaa vastaan Lappeenrannassa. Hurrikaani nähdään seuraavan kerran kotikaukalossa ensi torstaina, kun vastaan luistelee kovavireinen Hämeenlinnan Pallokerho. Liput kyseiseen taistoon voit lunastaa itsellesi TÄSTÄ LINKISTÄ.